Vattenfalls vinster

Vattenfall har gjort en vinst på 42 miljarder under de första 9 månaderna 2021. Hoppas att man använder pengarna till att stärka upp elnäten och att bygga upp ny planerbar elproduktion. Släng inte ut pengar på dyr havsbaserad vindkraft som vi måste subventionera med orimligt stor penninghög.

4 kommentarer

  1. edor Vilhelmina

    Är det inte bra statens affärer går bra? När M hade makten gjorde Vattenfall en brakförlust genom Maud Olofssons köp av Nuon. Har du glömt det?

    • Jörgen K

      Ska regeringsbeslut inom energipolitiken utgå med fokus att pungslå samhället genom överdebiteringar och skatter för att gynna de statliga bolagen, eller?

      Man får prata om NUON hur man vill men redan efter tredje verksamhetsårets bokslut så var underskottet balanserat. Inte för jag tillhör kappvändarpartiet (C) men det var inte Maud som dåvarande näringsminister som själv förberedde och drev igenom affären, utan dåvarande styrelse i vattenfall som ansåg det absolut nödvändigt att genomföra den, samtidigt hade man orimligt högt eget kapital i bolaget som skulle gå till reinvestering, men man ansåg sig kunna vara en stor aktör i Europa i stället. Vad som visade sig var att kompetensen i styrelsen var så låg att man inte såg alla avvikelser på marknaden.

      Visst kan man kasta skit, men i detta läge så är NUON affären ointressant, utan vad som verkligen är intressant är varför regeringen tillåtit sig skapa en energipolitik som driver upp inflationen. Detta ger snart stigande räntor vilket ger högre kostnader för boende både i hyresrätt som i privatboende. Lägg då till vikande fondvärden som påverkar pensionerna negativt.

      I min värld är förd energipolitik att betrakta som samhällsomstörtande, där kilen slås in allt hårdare mellan stad och glesbygd, varje gång elementet går igång eller bilen tankas.

      • edor Vilhelmina

        Jag kastar ingen skit. Det är en åsikt jag framför. Är du inte läskunnig du som tror dig veta allt. Vad du säger och redogör för är ju dina åsikter. Hur kan vi veta att dessa är sanna? Skit som skit.

  2. Lars Eliasson (inläggsförfattare)

    Nuon affären var usel. Det jag menar är att pengarna i statliga Vattenfall måste användas till att ordna ett fungerande elsystem. Problemet med den politiskt styrda avvecklingen av kärnkraften är ju att vi står utan el då det inte blåser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.