Spadar från Kina

Letade efter en ny snöspade. Hittade bara spadar tillverkade i Kina. Finns inte svensktillverkade spadar längre? Jag vill inte köpa spadar som är tillverkade på andra sidan jorden och transporterade hit. Även om dom är billigare. Försöker att inte köpa varor tillverkade i Kina för att inte stödja den diktaturstaten. Hittade till slut en spade från Fiskars. En rejäl spade. Dock inte tillverkad i Finland utan i Polen. Det är ok så den köpte jag.

4 kommentarer

  1. olle

    Fråga dig själv, varför tillverkande småföretagare inte kan fä lönsamhet på sin verksamhet. Utlokalisering till låglöneländer är enda chansen att få något gjort. Hörde på radio att 70% av all arbetskraft inom skogsnäringen (avverkning, röjning, plantering) var utländska arbetare med tillfälliga uppehållstillstånd. Inom byggbranschen är det likadant. Restaurangnäringen i Sverige avlönar ännu mer utländsk arbetskraft. Städning och rengjörning utföres till stor del av invandrare, även av folk som inte har uppehållstillstånd Som tur är besätter vi en stor del av tjänsterna inom vård och omsorg med personer som invandrat till landet. I annat fall hade vi upplevt den totala katastrofen

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det måste vara en risk att vara så beroende av import från länder långt bort. Det kan ju bli avspärrningar och då står vi där utan varor som vi behöver.

  2. Svenne

    Beställde en ny dynggrep på nätet eftersom det inte gick att köpa nån i butikerna i Umeå , jag fick vänta på denna i 2 månader .Köpte en ”kvalitetsgrep” av finskt fabrikat eftersom de svenska tillverkarna verkar ha slutat tillverka grepar. När den äntligen kom med posten skulle jag ta ut en ströbädd hos vår Bagge, normalt trampar man ner grepen i skiten och bryter loss ett sjok. Men tydligen inte med denna grep ,pinnarna vek sig och verkade vara av ”blötjärn” . Blev förbannad och tittade på skaftet. mycket riktigt stod det Made in china på detta. Inte ens en riktig dynggrep går det att få tag på. Den tidigare jag hade köpte min farfar på 40 talet men skaftet hade ruttnat , men nu har jag ”snidat till ett nytt i Ek så jag antar denna grep kommer att hålla i 80 år till. Den nya ligger nu i en container på återvinningen.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Bedrövligt att det säljs undermåliga varor. Affärerna måste ha koll på vad de säljer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.