Storstadspropaganda

Nu är det valår och Dagens Nyheter vill sprida sitt budskap över landet genom att DN blir gratis utanför Stockholm. Tyvärr så behöver vi inte ert perspektiv på verkligheten. Sverige utanför storstaden måste fungera. Då behövs en fungerande elförsörjning till rimliga priser, lägre bränslepriser, bättre vägar, fungerande flygförbindelser, rimliga handläggningstider för miljötillstånd, ett brukande av våra skogar och ett lägre skattetryck så att folk kan leva på sina företag och sin lön.

2 kommentarer

  1. arbetare

    Tydligen är strömmen alldeles för billig i Södermalmsområdet…..
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dnzpxo/ror-inte-manniskans-kilowatt-hon-far-fnatt
    ”Varför kan inte el betraktas som en lyxvara likväl som en necessitet?”
    ”Folk har för mycket pengar. De blir bestörta över elen men reser utomlands, har två bilar, äger sommarstuga, håller sig med häst, äter ute och köper mobiltelefon för femtontusen.”

    Jag kan garantera att min gamla fattigpensionär till mor inte har pengar över till vare sig utomlandsresor , uteätande eller dyra mobiltelefoner vare sig före eller efter att hon fått elräkningen .
    Hon äger ingen sommarstuga eller några bilar och om hon haft en häst hade hon tvingats äta upp den för att ha råd till mat eftersom allt utom pensionen gått upp på senare år .

    Hade inte vi söner gått in med pengar varje månad hade hon inte kunnat bo kvar hemma , så ser livet ut för en som jobbat från 13 års ålder fram till pensionen vid 69 års ålder .

    Samtidigt glassar avdankade politiker av olika färger runt , vissa med mer i riksdagspension per månad än min mor har per år , detta efter några års fikande och minglande i riksdagskorridorerna helt utan personligt ansvar för allt vad man ställt till med .

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är tragiskt hur det blivit i vårt land. Vi styrs av folk som tappat förståelsen om hur vardagen ser ut för många i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.