Socialism kostar

Region Västerbotten har lagt ut 1,8 miljoner på hyrpersonal på bara ett halvt år. Beslutet att säga upp avtalet med ett privat företag och föra över verksamheten i egen regi har lett till svårigheter att rekrytera personal.i Vilhelmina och Storuman.Socialdemokraterna vill ju ”ta tillbaka kontrollen” och bekämpa vinster i välfärden. Men det kostar som sagt. Man får ju alltid en anledning att höja skatten. Socialism kostar pengar för medborgarna.

11 kommentarer

  1. Kenth

    Sossarna kör på i gamla hjulspår. Risken är att de inom en snar framtid kör ordentligt fast i dem.
    Då sjunker hjulen och fastnar så mycket att en räddning är utom all möjlighet. Får hoppas att någon
    då lyckas bärga släpvagnen Sverige då innan den också sjunkit utom all räddning.

  2. Leif

    Bara att se hur ni behandlar vården i Stockholm för att inse att dte kanske inte är så dumt?

    Om det kostar här, offrar ni liv i Stockholm?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det verkar inte ha varit ett genomtänkt beslut att förändra en fungerande verksamhet när det gäller ambulanserna i Västerbotten.

  3. Jörgen K

    – Jag skulle inte kalla det för ett misslyckande, vi gör omtag och försöker hitta en ny typ av organisation som fungerar bättre. Det är de avslutande orden i artikeln här på VK.

    Det är på detta sätt det låter då det inte upplevs vara deras egna pengar, varifrån tros pengarna komma? Tryckpressen i källaren?

    Nu år 2022 så kan man inte bara anse utan förutsätta, att de beslut som fattas skall baseras på åtskilliga decennier av erfarenhet, men icke!

    Region Västerbotten med en ledning av kommunister, socialister och svans av centerpartister verkar dels vara obildbara, dels ignoranta och 70 år efter sin tid.

    1.8 miljoner kostar det att ta ett ”ideologiskt” beslut, eller i folkmun idiotiskt beslut, lägg detta till de 2800 miljoner man tagit i lån och de underskott på nära 1000 miljoner, trots alla extra medel som tillskjutits. Jag har följt med i boksluten sedan Levi Bergström tippade skutan och där efterföljarna skapat en koloss på lerfötter utan avsikt och mening att ens försöka räta upp eländet.

    I dag är det lättare att träffa på en administratör än en sjukvårdsanställd inom vården, bara det visar verkligheten.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja det behövs en ny ledning som tar kloka väl underbyggda beslut. Byråkratin måste minskas och pengar tillföras vården.

  4. glesbygden

    Regionerna bör skrotas. Vi behöver i likhet med våra grannländer ett moderna system för sjukvårdens organisation. Effektivare och mera jämlikt för hela landet. Ämnar stödja K D för första gången i mitt liv. .

  5. Per-Ola Moström

    Privatiseringsivern som högern drivit har kostat Regionerna massor med pengar. Och drivit upp lönerna för vissa grupper till rekordhöga nivåer. Långt mer än berättigat.

    Sen driver högern linjen att ”byråkratin” kostar massor med pengar. När den i verkligheten bara står för nån procent av de totala kostnaderna. Man måste ha bokföring. Man måste ha utredare. Man måste ha chefter mm. Högerns politik är en bluff när det kommer till kritan.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Debaclet med ambulanserna kostar bevisligen pengar för västerbottningarna. Kanske bättre med högre löner inom regionen än att kasta ut skyhöga ersättningar för stafettpersonal?
      Det finns nog en hel del att göra för att effektivisera den byråkratiska överbyggnaden.

    • arbetare

      När privata vårdcentraler har högre kundnöjdhet , lägre kostnader , behandlar fler patienter per skattekrona och betalar sin personal bättre än vad regionen gör så finns det väl ingen tvekan om vad som är bäst för skattebetalarna ??
      Man måste självklart ha bokföring , utredare och chefer MEN men man kanske inte behöver två,tre eller fyra småchefer per arbetsgrupp och en handfull tjänstemän med oklara arbetsuppgifter och ansvarsområden ??
      Om man granskar vart vårdpengarna tagit vägen på de senaste tio åren så märker man att det blivit färre och färre på golvet och fler och fler inom den svällande administrationen .
      Mina föräldrar kunde under 30 år framgångsrikt driva en hantverkarfirma med elva anställda och själva sköta både bokföring , personalplanering ,inköp , ritningar och offerter men samma mängd vårdpersonal kräver visst minst 7-8 personer att administrera , hur kan det komma sig ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.