Krig i Europa

Ryssland har startat ett fullskaligt krig i Europa genom anfallet mot Ukraina. De som trott att det var slut på krig får nu se motsatsen. Nu måste vi stärka vårt försvar, gå med i NATO och hjälpa Ukraina ekonomiskt och med defensiva vapen.

4 kommentarer

  1. Leif

    Alla partier utom ett har skrivit om var Ryssarna håller på med här på vk’s blogg

    Känns det som ni valt rätt partner att samarbeta med?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Tyvärr så finns de som har en tveksam inställning till Rysslands agerande både till höger och till vänster.

  2. Jörgen K

    Statsministerns uttalanden om fördömanden om invasionen känns lika grundmurad som när du råkar sätta boken fel på biblioteket, och du blir påkommen.

    Med beaktande på vilka grunder och stadgar som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är uppbyggda av så skulle de nog hellre applådera än fördöma. Det är detta som är lite de jag stör mig på då Putin är fostrad under Sovjettiden och under så många år gjort sig till envåldshärskare för livet, utan någon egentlig reaktion från omvärlden. Känns lite igenkännande 1938-39.

    Hitler gick in i Sudetenland 1938, Icke angreppspakten och Molotov-Ribbentrop-pakten indelade många länder mellan Tyskland och Sovjet, Tyskland iscensatte skenanfall och tog Polen veckan senare. Andra världskriget startade.

    Komintern var exalterade över detta, vilket dämpades då Danmark och Norge invaderades, detta till trots så återfinns i stadgarna lämningarna fortfarande i dag hos S och V av den ”stora” tiden. Det var inte så länge sedan dessa partier hade aktiva samarbeten bakom järnridån.

    2019 visar Janne Josefsson att Vänsterpartiet ännu inte gjort upp med sin mörka historia och även S får sin släng av sleven.

    Jag kan bara inte förstå att folk helt slagit dövörat till för verkligheten. Även Mp har märkliga inslag i stadgarna som bygger på samma förkastliga doktrin.

    Det var länge sedan Putin hade bestämt att invadera Ukraina, resten var bara ett spel för galleriet och de svagsinta.

  3. Tarja Eliasson

    Krig i Europa!
    Jag följer utvecklingen. Svenskarna har inte behövt uppleva krig på flera hundra år. Min familj i Finland har upplevt tre krig under nittonhundratalet. Finländarna är alltid och ständigt beredda på krig. Det är inte Sverige enligt min personliga åsikt. Mormor och mamma var flyktingar i Vilhelmina under Vinterkriget med Ryssland. På den gamla kyrkogården i Vilhelmina vilar många finska spädbarn som dog av undernäring och andra sjukdomar. Min pappa kom till Gargnäs, Sorsele med farmor och ett femtontal syskon varav tre systrar blev kvar i Sverige. När farmors och mormors familj återvände till Kittilä hade tyskarna under sin reträtt bränt ner alla byggnader utom kyrkan. Där fick flyktingarna bo tills de hade byggt upp nya hem att bo i. Min morfar Viktor var inkallad i fem år mot kriget med Ryssland för att bevara Finlands självständighet. Morfar fick ett diplom undertecknad av Finlands fältmarschalk Mannerheim. Morfars lillebror stupade i Ryssland. Min farfar var fångvaktare för ryska krigsfångar på sin gård. Krigsminnen och krigstrauman går i arv ända upp till fyra generationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.