Bättre skola

80% av våra skolor drivs av kommunerna. Hur får vi en bättre skola? Det är uppenbart att Socialdemokraterna inte vill ta den debatten genom att man försöker flytta fokus till privata skolor. Men vi kommunpolitiker har som uppgift att se till att vi har en bra kommunal skola.

En förutsättning för en bra skola är bra lokaler och an bra arbets- och lärandemiljö. Vi behöver välutbildade lärare som trivs med sitt arbete och har goda anställningsvillkor. Lugn och ro och ordning och reda i klassrummen behövs för att eleverna ska kunna arbeta och anamma nya kunskaper och färdigheter.

Det är dags att debatten om skolan fokuserar på de verkliga problemen.

4 kommentarer

 1. Leif

  ”Min brorsdotter har fått betyget C i musik. De har inte haft musik. Skolan har ingen lärare i musik. Alla elever fick C. Alla. Så löser rektorn problemet.”

  Moderaternas skola levererar!

 2. Basic Rules

  Vilka plattityder du kör ”bättre av allting ” –
  Är det nått vi undersåtar blir jävligt less på är det att bli behandlade som boskap och idioter.
  Då det är ni som svarar för inkompetens, lättja och att bortse från att företräda folket- ni företräder enbart er själva och ser er som nån form av elit som vet bättre, den liberala demokratin har gjort bort sig och är auktoritär idag.
  Man ser sig som ensam bärare av goda ideal , men blivit dess fånge då wokeness förstör allt vi byggt upp, i form av nation, samförstånd, samhörighet och samhällsbyggande byggt på tradition och vetenskap kullkastats.
  Så sluta med dessa floskler!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   De flesta vet vilka problem som vi har i skolan. Men man tar inte tag i problemen. Respekten för lärare bygger på uppfostran. Lärare blir straffade för att man försöker hålla ordning i klassrummen. Bristen på ordning drabbar främst de svaga eleverna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.