Sänkt bensinskatt

Frankrike chocksänker bensinskatten och får Europas lägsta bensinpris, 16 kr litern. Man gör det för att dämpa inflationen. I Sverige säger Socialdemokraterna att det är omöjligt.

9 kommentarer

 1. edor vilhelmina

  Jag tror inte det är hela sanningen att man (”Makaron”) vill få ner inflationen med hjälp av sänkt bränslepris. Det gick uselt i valet för honom och vi kan dra oss till minnes de ”gula västarna” och när ”Makaronen” höjde priset på bränslet och det utbröt kaos. Det vill han nu kompensera genom att sänka bränslepriserna och därigenom få upp populariteten något. Jag kan inte riktigt hur det franska parlamentet ser ut, men han har inte full majoritet i hela. Därför denna åtgärd.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Macron behöver inte bry sig om opinionssiffror. Han kan ju inte väljas om. Det är ju ett faktum att höjda bränslepriser och elpriser är huvudorsak till den ökade inflationen.

   • edor vilhelmina

    Jo han behöver visst bry sig i nuvarande läge. Han har ingen egen hel majoritet och riskerar bli nedröstad i vissa frågor. Både Vänster å Höger (liknande SD i Sverige) kan fälla honom i vissa frågor, bl a den här om bränslet.
    Det borde du vara insatt i och veta?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Jag vet att han inte har egen majoritet i parlamentet längre och att han måste kompromissa med andra. En sänkning av bensinskatten i detta läge har nog stora möjligheter att gå igenom för att inte de höga priserna ska drabba företag och vanligt folk.

 2. Kenth

  Partiet Alternativ för Sverige gör sak i detta som sin valfråga och tar fram
  det gamla ordstävet som figurerade på 80-talet ur garderoben.
  ”Utan bilen stannar Sverige” med löften om slopad bränsleskatt och reduktionskrav.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det får de väl göra. De är extremister som förhoppningsvis inte får något inflytande ändå.

 3. Jonsson

  Regeringen prioriterar att klara klimat- och miljömålen, säger Damberg. Svenska hushåll får stryka på foten. Det är en illa förberedd grön omställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.