Fluktuerande elpriser

Elpriset i elprisområde 2 där vi ligger är nu på 2,50 kr Kwh. Igår var priset  32 öre kwh. Orsaken är att det inte blåser och att vindkraften endast står för 2,2% av elproduktionen. Energiminister Farmanbar säger att vi måste vänja oss vid fluktuerande elpriser. Det är bättre om svenska folket byter regering om en månad!

5 kommentarer

 1. Leif

  Yes, Lars Eliasson lovar att Moderaterna löser europas energikris. Tolkar hans skrivelse som att han avgår om det inte är löst innan Oktober börjar

  Vilken senil gubbe!

  Säga att han jobbar för privatiseringar och när marknaden fungerar som den är tänkt, så ja. då blir det härdsmälta i huvudet

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Vore trevligt om du kunde sluta med ditt otrevliga språk. Du verkar inte ha förstått att variationen i elpriset beror på vindkraften. Svenska Kraftnät varnade för konsekvenserna av nedlagd kärnkraft 2015, men de röd-gröna struntade i det. Konsekvensen blev precis som väntat, kraftiga fluktuationer i elpriserna beroende på om det blåser eller inte. Bortfall av möjligheter att skicka el från norra till södra Sverige motsvarande ett kärnkraftverk.

 2. tjalle

  Intressant då att Kina äger ca 60 % av vindkraftverken ,som sedan säljer energi till bolag utanför Sverige

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Sverige har en direkt farlig energipolitik med effektbrist, höga elpriser och ökat utlandsberoende.

   • tjalle

    Jo våra folkvalda förlitar sig på alla andra ,både vad gäller livsmedelsförsörjning ,energi och mycket mer.Sen skyller de på Putinpriser ,vem som helst hade väl fattat att man inte ska lita på andra. Men nåt ansvar har tydligen ingen. När det väl gäller så ser alla till sitt och vi står med ”arslet” bart.Sverige satsade en gång i tiden på att bygga ut elförsörjningen för framtida behov för att främja industrin .Nu ska vi ge bort den.Titta på serverhallarna som byggts , staten har gått in med pengar i tron på att dessa ska generera jobb . Tror de även de har skattelättnader och vinsten går till andra länders företag. Helt sjukt !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.