Vägar i Vilhelmina

Vi behöver bättre vägar i Vilhelmina. Det är bra att upprustningen av vägen mellan Stalon och Dikanäs håller på att slutföras. Nu är det flera vägar som är dåliga och behöver rustas upp. Vägen mellan Storsele och Dikanäs är i bedrövligt skick och full med potthål. En upprustning är behövlig omedelbart. Väg 360 mellan Vilhelmina och Lycksele har delsträckor som också behöver rustas upp. Problemet är väl om viljan och pengarna finns?

6 kommentarer

  1. Stefan Pettersson

    Vägarna i Vilhelmina då? Som vanligt ”Finns inga pengar” Hört det i 40 år oavsett vem som reagerar i Vilhelmina. Finns inget intresse bland er politiker att göra det minsta tråkigt nog. Kan börja lite försiktigt att fixa en gata i taget varje år. Så svårt o dyrt är det inte att riva upp asfalten o låta gruset forma vägen efter tjälen och sedan lägga på nytt belägg efter ett år. Men finns det ingen vilja så får vägarna synas ut som ett bombanfall tråkigt nog.. Stefan Vilhelmina Trafikskola

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Håller med om att vägarna här på samhället är i bedrövligt skick.Underhållet av vägarna har oftast hamnat längst bak i prioriteringslistan för investeringarna.Nu måste vi upprätta en plan för hur vi långsiktigt förbättrar vägstandarden och i vilken ordning vägarna rustas upp.

  2. Kenth

    Med avbefolkningen av inlanne kommer också mindre behov av att
    hålla vägnätet i 100…tyvärr så har andelen turister med stora tunga bilar
    och släp ökat något kollosalt…det tär på en redan dålig väg och vid regn
    så bildas sk:potthål lite här o där speciellt på grusvägar där folk tror de kan
    ligga i motorvägsfart körs fort en grusväg sönder.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Behovet av bra vägar för transporter i Inlandet kommer nog att öka. Även om befolkningen minskar marginellt so har vi en ökande besöksnäring och ett ökat behov för näringslivet.

  3. Kenth

    Många stugeägare tillför inget till orten…de gör sina inköp i hemkommunen och
    betalar sin skatt där…var skall då pengarna tas ifrån till upprustningar och annat.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      De rödgröna vill satsa 400 miljarder på snabbtåg i södra Sverige. Moderaterna säger Nej och vill rusta upp befintlig järnväg och vägnätet i hela Sverige istället. Varför ska vi som bor i Vilhelmina ha sämre vägnät än andra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.