Håll Mp borta

Miljöpartiet kräver samtal med regeringen om energiförsörjningen. Bara att säga Nej på en gång. Mp måste hållas borta från allt inflytande. De har förstört tillräckligt och orsakat skyhöga elräkningar för svenska folket.

10 kommentarer

 1. brorson

  Regeringen bör överlägga med Socialdemokraterna om energiförsörjningen, under förutsättning att S säger entydigt ja till både befintlig och ny kärnkraft. ”Entydigt” betyder dock inte att S ska gå med på vad som helst, utan måste tillåtas att ställa rimlig krav på säkerhet, miljö och ekonomi, vilket bl.a. har betydelse för lokaliseringen av de nya reaktorerna. Även Vänsterpartiet bör, enligt min mening, bjudas in till överläggningar med regeringen, dock utan krav på ett ”entydigt” ja till ny kärnkraft. Det torde räcka att V ”accepterar under protest”, den överenskommelse som en majoritet bestående av regeringen + S kommer fram till. I så fall kan V bidra med vettiga synpunkter om elpriser och export.

  För V skulle detta vara ett sätt att åter profilera sig som ett socialistiskt arbetarparti, som slår vakt om jobben i industrin och i bruksorterna, Det var ju något sin nuvarande partiledare ville, när hon var nyvald. Men hon verkar nu vara överkörd av finvänstern i storstäderna, Det MP-ledda anti-kärnkraftblocket i riksdagen måste brytas upp..

  MP är inget miljöparti utan är ett brutalt naturförstörar-parti, och måste därför hållas borta från allt inflytande. Det räcker mer än väl med befintlig vindkraft. Den bör fasas ut senast när de nya reaktorerna tas i drift. Jag tycker det är märkligt att när även regeringspartierna talar om att alla energislag, även vindkraften, behövs, så menar man befintlig vattenkraft, när man talar om vattenkraften, men fortsatt utbyggnad när det gäller vindkraften. Det som verkligen inte behövs.

  Jag undrar också varför det ska dröja över ett och ett halvt år att sänka reduktionsplikten. Petrodium-branschen skyller på att de har fyllda lager. Men är det inte bolagens egen uppgift att skaffa köpare till dessa usla brodukter, som inga bilister vill ha, så snart det erbjuds bättre alteranaiv?Varför inte använda som tillfälligt bränsle i befintliga värmekraftverk?

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   S svajar ju fram och tillbaka när det gäller kärnkraft. Nu verkar de ju vara emot igen.

 2. tjalle

  Den förra regeringen var katastrof ,trenden för dagen är att denna blir ännu värre.Hoppas jag har fel men tyvärr tror jag min magkänsla har rätt.Finns bara ett sätt att de löser detta på är att båda sidorna samarbetar och kliver ur sandlådan.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Den förra regeringen monterade ju ner en väl fungerande elförsörjning. Det var ju ett krav från Mp för att ingå i regeringen 2014 att kärnkraften skulle börja avvecklas. Det fick ju katastrofala följder.

 3. Jonsson

  Exakt. Säg nej. Det måste bli ett nytt prissättningssystem på el i Sverige. För närvarande sker en smygbeskattning via elräkningen.
  Mp:s affekt är inte den effekt vi behöver.

 4. brorson

  Läste just att Svenska Kraftnät har skrivit avtal med Eon-ägda Heleneholmsverketi Malmö om elleveranser. Heleneholmsverket kan producera fjärrvärme och el från biogas, naturgas eller olja. Här finns alltså en potentiell köpare till den soppa, som Sveriges bilister inte vill ha. Genom att sälja densamma till kraftvärmeverk i Sverige och utomlands borde reduktionsplikten kunna avskaffas senast 1 juli 2023 – ett år tidigare än regeringen har sagt .Hur kommer det sig för resten att Svenska Kraftnät först nu, efter regeringsskiftet, har börjat upphandla el från befintliga elproduktionsanläggningar? Magda har haft nästan tio månader på sig, sedan MP lämnade regeringen. att lösa problemen på kort sikt och förbereda lösningen på lång sikt (ny kärnkraft). Har alltså inte gjort ett dugg och råskäller nu på den nya regeringen för att det inte går fort nog. Trots att den nya regeringen börjat leverera redan efter sex-sju veckor.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Oppositionen har väldigt högt tonläge fast de ställde till en massa elände under 8 år.

 5. brorson

  Som jag skrev har Magda har haft nästan tio månader på sig, sedan MP lämnade regeringen. att städa upp efter MP och lägga grunden för en realistisk energipolitik. Men i stället har hon utsett pajasen Farmanbar till ny energiminister fram till valet. Har det då saknats kompetenta sossar till den uppgiften? Nej inte alls, Hans Hoff, som i en motion till S-kongressen föreslag att det byggs elva nya reaktorer, hade varit en utmärkt minister, Hans enda fel torde ha varit att han inte tillhör Stockholms-klegget inom S. Vid regeringsskiftet i november 21 hade han varit riksdagsman för S under tolv år och suttit i de flesta av riksdagens utskott. Och dessförinnan varit partiombudsman för samma parti och före det industriarbetare. Han ställde inte upp i riksdagsvalet i år, Varför vet jag inte. Jag gissar att S satsar på en come back som regeringsparti med stöd av MP och C, som inte vill ha med V – det enda av anti-kärnkraftpartiernä, som möjligen kan tänkas ta sitt förnuft till fånga i energifrågan. Enligt Hoff kommer övertron på sol och vind att leda till slutet för Sverige som industrination. Som f.d. industriarbetare med en lång politisk karriär bakom sig, vet han vad han talar om.

  Magdas val innebär inte bara slutet för Sverige som industrination utan även slutet för S som arbetarparti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.