Hjälp Ukraina

Nu plågas Ukraina av Rysslands attacker på civilbefolkningen. Man angriper bostäder ,fabriker, vatten och elförsörjning. Folk riskerar att frysa ihjäl i vinter. Man ber världen om hjälp i form av luftvärn för att kunna skjuta ner ryssarnas missiler. Den borgerliga regeringen syr ihop ett stort hjälppaket för att landet ska klara krisen. I paketet ingår luftvärn. Där ingår kläder, ekonomisk hjälp med mera.

Vad gör då oppositionspartiet Socialdemokraterna? Jo man anmäler regeringen till konstitutionsutskottet därför att man inte skicket det som Ukraina ville ha i Augusti när läget var ett annat. Då ville man ha artilleri. Nu ser kriget annorlunda ut.

Det är bedrövligt att oppositionen inte sluter upp bakom regeringen när det gäller säkerhetspolitiken. Det visar bara på splittring och spelar våra fiender i händerna.

4 kommentarer

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Ryssland har varit vår fiende i hundratals år. En lugnare period uppstod 1990 då Sovjetunionen föll och det såg ut att bli fred i världen. Efter Rysslands anfall på Georgien 2008, Ukraina 2014 och den fullskaliga invasionen 2022 är läget mycket allvarligt. Hotet från Ryssland mot Sverige har ökat och medfört att svenska politiker tänkt om och ansökt om medlemskap i NATO för att trygga vårt land. Om man tittat på Ryska medier så har dom varit i krig mot väst i mer än 10 år och vi har inte riktigt förstått det än.

   • Eric lennart larsson

    bäste lars om det är så illa som du säger måste vi hjälpa ukraina med militär flyg och marktrupp inte gömma oss bakom nato vi måste visa putin att vi är modiga män och inga fegisar ingen skall hota oss ostraffat eller hur? mvh eric

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Jag tycker också att vi måste hjälpa Ukraina mera så att de vinner kriget och får fred.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.