1 eller 1000

Vad är det för likhet mellan 1 vindkraftverk och 1000 vindkraftverk?

Varken 1 vindkraftverk eller 1000 vindkraftverk producerar någon ström när det är vindstilla.

4 kommentarer

  1. brorson

    En fluga gör ingen sommar, men tusentals. Ett vindkraftverk löser ingen energikris, och ej heller tusentals.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Trots mängder av information och fakta så finns fortfarande folk och partier som tror att Sverige klarar elförsörjningen med enbart vindkraft. Någon form av psykologisk blockering?
      Finns även nötter som inte fattar att trots att Sverige exporterar el så påverkar effektbristen i elprisområde 4 elpriserna i hela landet och som konsekvens av de rödgrönas nedläggning av kärnkraftverken i Ringhals så får vi historiskt höga elpriser i hela landet.

  2. Jonsson

    Isbildning på vingarna i norrländsk väderlek minskar elproduktionen. Det kvittar om det blåser då.
    Elproduktion tycks nu överhuvudtaget blivit helt omöjligt vintertid i Norrland, om bolagen inte skyller på att isläggning i vattendragen tyvärr sänker produktionen, så gäller det omvända: att man måste invänta isläggningen. Det uppstår produktionsbrist, voíla! Det är viktigt att ta hänsyn till alla som måste korsa isar. Kanske rävar som raskar över älvar som vid Stornorrfors och Luleå?
    Skälet till åtstramning är ju absolut inte att många intressenter vill göra sig rejäla hackor på vårt ökande elberoende.
    Sommartid ställer främst torkan till det för vattenkraftbolagen. Eller så har de behövt tömma vattenmagasinen av någon anledning.
    Helt omöjligt har det blivit. Blir väl olönsamt till sist, precis som kärnkraften.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Vårt eget Vattenfall måste ju skära guld med de höga elpriserna och låga produktionskostnaderna.Låga produktionskostnader även i deras kärnkraftverk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.