Inte Turkiet

Många svenskar reser till Turkiet därför att det är ett billigt resmål i jämförelse med andra. Turkiet är inte ett demokratiskt land och respekterar inte demokrati och yttrandefrihet i andra länder. Undvik därför resor till Turkiet.

9 kommentarer

 1. Basic Rules

  Ska vi resonera så blir det inte så mycket kvar kanske, vi får acceptera att världen ser ut som den gör även då det går emot den västliga ”demokratin” med sina Woke ideas, och med dess ambitioner att alla ska prackas på samma värderingar, med Regime Change Operations både här och där som följd.
  Eller EU värderingar, som ska tvingas på något så när suveräna stater – EU är ingen demokrati, utan en kleptokratisk oligarki.
  Demokrati= folkstyre var hittar vi det.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Den västerländska liberala demokratin har väl sina brister men det finns ju inget bättre system.

   • Basic Rules

    Den har blivit mer och mer totalitär, så varför acceptera det, den är ingen förebild utanför väst numera.
    Att tillföra, wokeness, kulturmarxism, cansel culture och annat degenererade håller på att förstöra Europa och USA.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Antar att Putin och Erdogan är dina förebilder. Länder som står upp för demokrati måste samarbeta för att hålla borta hoten. Först och främst se till att Ukraina vinner kriget och blir ett ett fritt land med fred. Ett starkare NATO behövs för att bevara freden. Vi har tur att Donald Trump förlorade valet och att försöket till statskupp misslyckades. Annars hade vi varit i ett betydligt allvarligare läge.

     • Basic Rules

      Beklämmande recension – antingen svart eller vitt, att man inte kan inse liberalismens förfall är skrämmande, se på Bidens USA tex, en närmast socialistisk regim.

     • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det som är mest skrämmande i USA är Republikanernas omvandling till ryssvänliga autokrater. Långt ifrån det som Lincoln, Raegan och John McCain stod för.

 2. tjalle

  När en Turkisk mattförsäljare börjar skrika i butiken ska man gå ut . Det är likadant med Erdogan ,han gapar och skriker och då ska man inte krypa som våra politiker gjort

 3. brorson

  Jag tror inte att det ska börja brinna hos mig.men har ändå en brandförsäkring. Och trots att jag har en brandförsäkring leker jag inte med elden. Varför har jag en brandförsäkring? Jo, ifall det som jag tror inte kan hända ändå skulle hända. Svensk säkerhetspolitik under neutraliteten, när vi hade ett starkt eget försvar, ett invasionsförsvar, kan liknas vid en brandförsäkring. En jämförelse som ofta gjordes då.. Nu har Sverige sagt upp brandförsäkringen och leker med elden, och inbjuder andra – som uppfattas som ett nytt försäkringsbolag – att leka med elden på våran gård. När statsministern sa under presskonferensen att en bred majoritet hos svenska folket och i riksdagen har bestämt att vi ska gå med i Nato var det en lögn (folket har inte bestämt) och en sanning (riksdagen har bestämt, må vara med folkligt stöd – enligt opinionsinstituten.).

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Vår brandförsäkring var ju vårt starka försvar. Det avvecklades dock till stor del under 90 och 00 talen då man trodde på ett demokratiskt Ryssland och evig fred. Neutralitet har aldrig skyddat länder från angrepp. Danmark och Norge var neutrala men angreps och ockuperades av Hitlertyskland. Ukraina var neutralt men har angripits och delvis ockuperats av Ryssland. De östeuropeiska staterna som varit ockuperade av Ryssland, fått lida av förtryck och deportationer, bönade och bad om att få bli medlemmar i NATO när de blivit fria stater. Det är en väldig tur att de staterna blev medlemmar i NATO och kan känna sig betydligt säkrare nu med en rejäl försäkring om hjälp från andra länder vid kris och krig som NATO innebär.
   De folkvalda i Riksdagen representerar folket och kan fatta viktiga beslut för Sveriges bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.