Fritidsgårdar

Skjutningar och sprängningar ökar och Sverige drabbas skyhögt mera än våra grannländer av denna brottslighet. Vi har hur länge som helst fått höra från vissa grupper att längre straff är helt fel. De har fört fram att det är en brist på fritidsgårdar och att flera fritidsgårdar ska hjälpa till att lösa problemen.

Det var då häpnadsväckande att höra den store brottsförnekaren Jerzy Sarnecki, BRÅ, säga att fritidsgårdar hjälper till att göda kriminaliteten. Hur ska de så kallade experterna ha det egentligen? Hur ställer sig vänsterpartierna till detta, de som propagerat för flera fritidsgårdar som en lösning på brottsvågen?

2 kommentarer

 1. brorson

  ”Det kan inte vara möjligt enligt partiets stadgar att göra så här. I vilket fall som helst tror jag att kriminella grupper finns och agerar i många kommuner och att de försöker ta över organisationer men är även aktiv för att komma åt olika bidrag.” Detta skrev förra S-kommunalrådet i Umeå Lennart Holmlund på sin VK-blogg 31 jan 17.05. Medan partistyrelsen försöker tysta ner kriminellas infitlration av de politiska partierna (Vilka, förutom S?) och den offentliga sektorn, ser LH ett allvarligt problem, som måste dras fram i ljuset. Tycka vad man vill, om LH:s många märkliga politiska ställningstaganden, men det här ska han ha en eloge för.

  Det började med en artikel i Aftonbladet av en av tidningens fasta kolumnister, där han skrev att det socialdemokratiska kommunalrådet i Botkyrka inte fått fortsatt förtroende av medlemsmötet, sedan hon lovat att fortstätta att bekämpa de kriminella gängen. Detta sedan hon stängt fritidsgårdar, som drivits av den socialdemokratin närstårende organisationen ABF, där besökarna haft med sig vapen, skottsäkra västar och knark. ABF, som tidigare har anklagats för att slussa offentliga medel till extrema islamister, klagar nu på att man har blivit ett ”slagträ” Inledningsvis försökte partistyrelsen i vanlig ordning tysta ner affären, men ändrade sig sedan man ”fått ett namn”. men ändrade sig på nytt, sedan polisen vägrat lämna ut information om den misstänkte..

  Nej, ett misstänkt brott mot ett enskilt partis partistadgar är väl inte polisens uppgift att utreda?Och det kan ju mycket väl vara så, att infitratörerna har lärt sig att utnyttja det politiska systemet utan att bryta mot partistadgarna. Och alla infitratörna behöver ju inte ha blivit parftimedlmmar samtidigt. Partistyrelsen skyller nu sin fortsatta passivitet på att bara ett tjugotal var nyblkivna medlemmar. Nu framkommer också att kriminella försökt kuppa bort det socialdemokratiska kommunalrädet Boel Godner i Södertälje, vilken gjort sig känd för granskning av socialbidragstagares hyresräkningar. Det framkom bl.a. att kommunen hade betalat garagehyra till en bidragstagare, som inte hade bil,, eller i vart fall inte haft behov av bil .(Jmfr med vad LH skrivit om att komma över olika bidrag.)

  Jag vill härmed inte peka ut S som ett mer korrumperat parti än andra. För det är väl inte förvånande att kriminella försöker utnyttja partier i maktställning? Det, som nu har uppdagats inom socialdemokratin, bör vara en varningsklocka för alla partier. Det finns ju också en gråzon mellan i.o.f.s laglig lobby-verksamhet och direkt kriminella verksamheter.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det är otroligt farligt när kriminella tar sig in i partier och påverkar beslut. Vi ser hur det ser ut i Italien där det är väldigt svårt att bekämpa maffians makt över politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.