Elstöd

Snart börjar elstödet betalas ut i södra Sverige där de haft högre elpriser än vi. Elstöd för November och December betalas ut senare och kommer till hela landet. Det är väldigt stora summor som ska betalas tillbaka till hårt prövade elkonsumenter. Försäkringskassan ska sköta om att betala ut pengarna varnar nu för ökade försök till bedrägerier. Vissa politiker klagar över att de inte får reda på hur stora elräkningar folk har och hur stort elsödet blir. Nu har ju offentlighetsprincipen aldrig gällt enskilda personer utan ett sätt att kunna granska våra makthavare och myndigheter. Hur stor min elförbrukning är är mitt eget bekymmer och jag kämpar med att få den så låg som möjligt. Men jag tycker att det är min ensak och att andra inte har med den att göra.

2 kommentarer

  1. brorson

    Den socialdemokratiska partistyrelsen ställer inte upp för sin egen partikamrat, som har kuppats bort för att hon har lovat fortsätta kampen mot de kriminella gängen. Hur många av dem, som deltog i omröstningen på medlemsmötet hade ö.h.t några kunskaper om svensk folkrörelsedemokrati? Att mötet gick rätt till formellt, räcker inte. Den kommunala rösträtten för personer med kort tid i Sverige och inga kunskaper alls om det svenska samhället får inte ifrågasättas. Varför inte?

    Partiledningen har försökt göra fler vänstjänster åt de kriminella, när de vill hjälpa dessa att välja ut offren för bedrägerier med elstödet. Det handlar alltså inte bara om personlig integritet. Varför ska det vara offentligt vilka som får elstöd och med exakt hur mycket? Sossarnas förklaring är att så mycket om svenska privatpersoner redan är offentligt. Men varför ska de kriminella då få en ytterligare puzzelbit? Det är dessutom oförskämt att peka ut fattigpensionärer, som bor i oisolerade och dragiga hus, för att de saknat pengar till energisparåtgärder, som miljardärer.

    Jag gillar inte heller att själv bli utpekat som miljardär av dessa förskämda övre medelklass-sossar för att jag fått skatteavdrag med ett par tusen kr varje år för fixartjänster (rut-avdrag).Det beror på att jag – likt många andra vid min ålder – har svårt att hålla balansen, om jag står på en stege. Om jag inte hade haft denna möjlighet, hade jag varit tvungen att ha hemtjänst, vilket hade blivit mycket dyrare för både mig och kommunen.

    Det är alltså väldigt lätt att planera brott mot enskilda svenskar, och inte minst mot äldre, p.g.a. den svenska offentlighetsprincipen. Det är alltså väldigt dåligt med sekretess för privatpersoner i Sverige, även jämfört med andra EU-länder. Och detta är en av ”tilldragningsfaktorerna”, som gör att kriminella väljer Sverige. Detta måste regeringen ändra på.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Uppenbarligen så göds kriminella med statliga bidrag. Finns ingen anledning att underlätta för brottslig verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.