Drevet mot företagare

Många företagare bedriver sitt företagande som enskild firma. Företagets registreringsnummer är då samma som personnumret. Elavtal och nätavgifter kopplas till ett personnummer. Särskilt lantbrukare kan ha väldigt hög elförbrukning och får då väldigt höga elräkningar. De får också tillbaka stora belopp när elstöd utbetalas. Detta irriterar naturligtvis många. Särskilt de som inte gillar företagande och lantbruksföretag.

3 kommentarer

  1. tjalle

    De som inte gillar företag och jordbruk ,de blir arbetslösa och utan mat 🙂
    Debatten om höga utbetalade har spårat ur ,bevisen finns ju kvar hur mycket de förbrukat.
    Och elstödet är också vansinnigt ,staten tjänar oerhörda summor på skatt och moms på elen så bäst hade väl varit att sänka dessa pålagor istället

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja det som vi betalat i skatt och moms på elen får vi ju inte tillbaka. Om elstöden varit offentliga hade säkert många med höga elräkningar blivit trakasserade och uthängda.

      • brorson

        ” Om elstöden varit offentliga hade säkert många med höga elräkningar blivit trakasserade och uthängda.” Ja, och det hade dessutom varit en förhöjd risk att just dessa personer hade utsatts för brott, i synnerhet de bland dem som är lättskrämda och lättlurade äldre. Bedragarna skulle därigenom kunna sålla bort dem, som bara får tillbaka några hundralappar och inrikta sig på dem, vantar större belopp insatta på sina konton. Man kan undra varför den socialdemokratiska partiledningen är så angelägen att hjälpa kriminella att begå sina brott.

        I synnerhet efter händelserna i Botkyrka i år och i Göteborg 2019, för även där blev ju en S-politiker (som tidigare varit kommunalråd) bortkuppad under mystiska omständigheter. Detta sedan hon lovat att fortsätta kampen mot de kriminella gängen i opposition, vilken hon hade påbörjat under tiden som kommunalråd. Fick alltså inte fortsatt förtroende att företräda sossarna i kommunen. Och nu är det väl inget parti i Gbg, som vårar utmana gängen. Hur utbredd är de kriminella gängens infiltration av våra politiska partier egentligen?

        Och var de hårda motsättningarna inom S, där en falang helt motsatte sig kampen mot gängen, en bidragande orsak till valnederlaget 2018? Nu har f.ö. samma partidistrikt inom S, skämt ut sig igen, genom att tvinga nämndemän, som har dömt ”fel” att avgå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.