Verkligheten

Det är viktigt att säga sanningen om tillståndet i Sverige med den nu okontrollerbara gängbrottsligheten. Alltför länge har problemen bagatelliserats och förnekats av vissa som nu har ett stort ansvar för samhällsutvecklingen. Personer som pekat på problemen har bespottats och frysts ute. Nu ser vi resultaten. Värsta situationen i Europa som är svår att snabbt åtgärda.

11 kommentarer

 1. Jörgen K

  Den agenda som förs och förts i Sverige som speglas i de olika medierna och ”de tanklösa tankesmedjorna” måste man bortse ifrån. Ingen av dessa kan påstås vara oberoende, utan här måste man betrakta Sverige med utifrån perspektivet.

  Utländsk media har en längre tid konstaterat att Svensk naivitet och ingrodd blind tro på ”folkhemmets lösningar” kommer med konsekvenser. Det är inte huvudrubrikerna man ska titta på, utan brödtexten över tid. Under senaste 12-15 åren har förvåningen internationellt varit närmast total då inget har gjorts trots att alla signaler lyst rött.

  Att nu sätta igång med arbetet känns närmast hopplöst, hela parallell-samhället är så etablerat idag att vi möjligtvis stör det lite. Systemet är som hydran, hugg av ett huvud växer det ut två nya.

  Det är dags kanske genomföra ”rättning i ledet” och berätta för alla att när det brinner kommer brandkåren, de ger sig inte förrän det har slocknat helt!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Ja just nu känns läget svårt att vända på. Men vi har inget val än att bekämpa våldet med all kraft.

 2. Sven

  Många av dessa förnekare sitter fortfarande kvar på sina poster i sina partier.Dessa bör snarast avgå på grund av deras medverkan till hur Sverige ser ut idag

 3. Drutten

  Det är förjävligt hur vårt en gång så fina land ser ut idag. Maffiosos sitter ju också säkerligen i riksdagen, kommuner m m uppsatta poster. Dom är innästlade överallt. Vissa partier har ju plockat in invandrare till poster fast dom inte varit här ens ett år. Allt för att få röster från de invandrade.
  S som jag förr röstade på kan jag idag inte annat än spotta åt. Fy fasiken hur detta land tillåtits förstöras p g a öppna edra hjärtan och odugliga politiker i riksdagen

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det är klart oroväckande att partier inte kan hålla rent från brottsligheten i sina egna partier. Istället kastar man ut de som bekämpar brottsligheten.

 4. kenth

  1984 var det en frågestund bland klokt folk om hur de trodde framtiden för landet skulle te sig.
  Det hade siats om det som händer idag men…slogs bort för det var fantasi för långt från verkligheten
  men se hur rätt dem hade.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Man kan undra om Europas lägsta straff i Sverige har lett till Europas högsta antal dödsskjutningar?

   • Drutten

    En bidragande orsak bland flera. Och sen om straffen höjs så huttas det med några månader eller ett par års höjning. Livstid ska vara livstid. Och sen höjningar av straff med minst 30 år för de som har kriminalitet som livsstil och inget huttande med småhöjningar. Och sen avskeda gängadvokater som är en riktig samhällsröta. Finns hur mycket som helst att ta upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.