Miljötalibanerna

Miljöpartiet vill att skogsägare ska få låna pengar från staten till förmånlig ränta istället för att avverka sin skog. Vilka skogsägare som föredrar att öka sin skuldbörda istället för att få en skogsinkomst framgår inte.

Miljöpartiet vill ingå i en rödgrön regering. HUUVA!

4 kommentarer

 1. tjalle

  Det är ju ungefär som att alla arbetslösa skulle få räntefria lån istället för att jobba. Var fan är Sverige på väg . MP är ett direkt ekonomiskt hot mot allt, de har fått pensionsföretagen att satsa på företag inom den så kallade gröna omställningen att satsa miljarder på företag som inte ens har fakturerat en krona

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Enligt Mp så ska vi jobba mindre och vara mera lediga. Vi ska stänga ner industrier som idag genererar exportinkomster. Skatter ska höjas för miljöns skull. Mindre frihet för medborgarna.
   Det hela kommer att leda till minskade exportinkomster. Mindre pengar till den offentliga sektorn och sämre offentlig service. Det drabbar sjukvård, skola och äldreomsorg.

 2. kenth

  Mer ledighet ger mer tristess…
  och kan ofta leda till missbruk
  och kriminalitet.oftast så klarar
  sig bonden sköta sitt skogsbruk
  själv men då staten skall lägga sig
  i och tvinga den enskilde kalavverka
  för att slippa höga straffavgifter och
  skatter har det gått riktigt åt pipsvängen!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   När vi ska arbeta mindre, producera mindre, konsumera mindre och exportera mindre kommer hela samhället att bli fattigare. Enskilda kommer att ha mindre med pengar i plånboken. Kommuner, regioner och stat kommer att ha mindre pengar. Det går ut över offentlig service, pensioner och kommunikationer. Det är enkla samband som befolkningen måste ha klart för sig.
   Det är ingen som tvingar någon att avverka sin skog. De flesta skogsägare brukar sin skog med hänsyn till hur skogen ser ut. Vilken ålder den har. Risk för storm och insektsangrepp mm. Man brukar skogen på lång sikt för att bevara naturvärden och för att lämna över en frisk och växande skog till nästa generation. Sedan vill man naturligtvis ha avkastning på sitt arbete. Det vill alla företagare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.