Nya tekniker för effektiv tatueringsborttagning

Har du en tatuering som du vill bli av med? Då är du ej själv om det! Intresset för tatueringsborttagning ökar i stort sett lika fort som för att göra tatueringar.

Anledningen till det tilltagande intresset för tatueringsborttagning grundar sig på två faktorer. Till att börja med har det blivit ”enklare” att göra en tatuering. Både ur en praktisk och social synvinkel. Med ett ökande antal som tatuerar sig blir det fler som ångrar sig.

Den andra förklaringen är att behandlingsmetoderna för tatueringsborttagning utvecklats snabbt under den senaste tiden. Innan slipade man ner hyn så kraftigt att man nådde ner till tatueringen eller skärde man ut tatueringen på kirurgisk väg.

Båda tillvägagångssätten var besvärliga och lämnade inte sällan ärrbildning.

Modern tatueringsborttagning görs m.h.a. laser  

Laser är ett ljus som visat sig mycket användbart inom den kosmetiska medicinen. Ljuset i lasern förvandlas till värme och genom att använda olika våglängder (färger) kan man kontrollera precis var värmeutveckligen sker.

Under en tatueringsborttagning med laser styr man värmen till att slå söder tatueringsfärgen under hyn. När pigmenten brutits ned städar kroppen själv upp genom att forsla bort dem från hyn och vidare ut den naturliga vägen.

Det behövs upprepade lasersessioner

Tatueringsborttagning är inte någon behandling man utför en gång. Exakt hur många lasersessioner som krävs för att avlägsna en tatuering grundar sig på några olika skäl som färger, ålder, position osv. Oftast behövs 5-10 behandlingstillfällen för att nå ett önskvärt slutresultat.

”Det är avsevärt mycket lättare att göra en tatuering än att avlägsna den!”

Rätt utrustning är nödvändig för effektiv tatueringsborttagning

Den laserteknik som används för tatueringsborttagning kallas för YAG:laser med Q-switchning. Metoden är i sig tyvärr inte någon garanti för bra resultat. Det som avgör är hur kvalitativ den aktuella maskinen är kombinerat med behandlarens kompetens.

Innan man bestämmer sig för hos vem man skall utföra sin tatueringsborttagning skall man av det skälet vara väldigt noggrann och påläst. I annat fall blir man inte sällan besviken!

Tre gånger dyrare än att göra en tatuering

Tyvärr är en professionellt utförd tatueringsborttagning en förhållandevis kostsam historia. Lite på en höft kan man kalkylera med att det kostar uppskattningsvis tre ggr så mycket att ta bort en tatuering som att sätta dit den.

Det som avgör priset för en tatueringsborttagning är bl.a. storleken på den tatuering som skall behandlas, antal behandlingar som behövs och utrustningens kvalité.

För att ge ett konkret exempel kan man utgå ifrån att den genomsnittliga prisbilden för att ta bort en tatuering på tio gånger tio cm är runtomkring tjugotusen kr.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.