Slakten om makten

Som jag förstår det är det inte så mycket av den gamla politiken som är hållbar längre. Det som försöker vara hållbart är de ohållbara blocken. Blockpolitik, var det till för att blockera? De är inte hållbara. Ett par lecablock verkar vara lika kloka av sig som de nuvarande blocken vi kan läsa om. Ord som makt, maktarrogans och makthunger ser ut att ha fått sin särskilda betydelse. Jag drar mig i det yttersta för att representera gruppen misstroende människor. Dessa representeras idag i ett helt eget parti. För säkerhets skull så ni inte missförstår mig, till dem ansluter jag mig aldrig och missnöjd är jag inte. Vi bor i ett av värdens bästa länder. Trots att skådespelarna i dramat ”Slakten om makten” har gjort allt för att vi skall tro att det mesta är uselt.

Man behöver inte gripas av politikerförakt trots att ett tragikomiskt  skådespel om regeringsmakten nu utspelas på den mediala scenen från morgon till kväll. Det är inte politikerna det är något felaktigt med utan det är människor som styr, som reptiler flyr undan, och ibland anfaller. De allra flesta är bra människor och därmed bra politiker. Men att vara politiker är en mycket svår uppgift. Försök själv för du se! Ni har väl noterat hur horder av företagsledare anser sig kunna styra en kommun, ett landsting eller ett helt land lika framgångsrikt som sitt företag. Jag vet själv efter flera VD-jobb hur det kunde klia i fingrarna men insåg i samma andetag att det var betydligt svårare ett styra en kommun, ett helt land eller bara en ideell organisation än ett företag. Minns Bert från Skara som nog ansåg det vara ”lätt som en plätt”. Han och greven var som en föregångare till SD.

Detta val med föreliggande regeringsbildning ser ut att bli något likt det förra valet. Nu måste man lära av historien att det är slut med det gamla sättet, de gamla partikonstellationerna, den gamla blockbildningen att bedriva politik. Blockpolitiken kan väl inte ha kommit till för att blockera? Eller? Nu skall det vara slut på den i alla fall. Det gäller att satsa på demokrati, konstruktiva kompromisser, mänsklighet, lika värde, liberala tankegångar och osjälviska förhandlingar. Jag hoppas inte få se de redan nu anmälda och namngivna kandidaterna för moralens avskrädeshög ligga där på botten med sitt hånflin, vilka delvis med hjälp av sin ruttna människosyn kanske får den makt och inflytande de inte förtjänar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.