Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Moralens bakgård

På botten av moralens bakgård kravlar de okritiska, faktaresistenta och kunskapsresistenta. Dem som på ett oskuldsfullt och godtroget sätt inte tror att det kan hända, det som tidigare i världshistorien faktiskt har hänt och det som nu sker i flera andra länder. I vår motsägelsefulla och polariserade värld kommer nationalismen och extremhögern att öka ytterligare något. Ljusglimten i moralens träsk är några i mitten och en och annan på andra sidan. De kallas svikare, dem som står på sig och sägs bryta löften till en tidigare sammanhållen grupp vars bäst före tid är passerad. Många har hjälpt till att okritiskt normalisera.

Det finns ingen demokratisk dimension, eller ens ansvar i att befatta sig med ett parti bara för att många andra gjort det. Makthungerns pris, hatet mot olikheten, och främlingskapet är högt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv