Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Rätt att inte befatta sig

Demokrati för mig är i allmänhet folkstyre vilket för min del innebär att människor är lika mycket värde och har rätt att påverka. Och det innebär att både ta ställning för något och ta avstånd från något. Demokrati innebär inte att jag måste sympatisera med vad andra sympatiserar med eller röstat på. Det innebär att jag har respekt för att möjligheten finns att andra kan ta ställning för något jag inte gillar. Alltså; den där miljonen människor i landet som röstat på ett visst parti jag inte röstat på dem behöver jag inte alls ta hänsyn till eller ha något att göra med. Enkelt eller hur? Se nedan vad ne.se skriver, ”Vad detta skall innebära råder det delade meningar om särskilt som demokratin, liksom de flesta andra samhällsföreteelser, befinner sig i ständig förändring.”

demokratiʹ (grekiska dēmokratiʹa ’folkvälde’, av demo- och efterleden -kratiʹa ’-välde’, av krateʹō ’härska’) har den språkliga betydelsen folkmakt eller folkstyre. Vad detta skall innebära råder det delade meningar om särskilt som demokratin, liksom de flesta andra samhällsföreteelser, befinner sig i ständig förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv