Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Nödvändigheten att höja sig upp

Summan av det gånga året kan få en människa att sänka sig allt för långt ner. Men det är då man som människa måste höja sig. Aldrig tidigare har detta varit viktigare. Politiskt käbbel, nationalistisk sörja där bland annat en politiker anser att den svenska kulturen är på väg utför när ett livsmedelsföretag lanserar ”helgskinka” för att vi inte bara skall köpa skinka till jul. Bevis A (helgskinka) håller inte för antagandet om begynnande kulturförfall. Mittenpolitik och liberalism börjar upphöra för att många anser att politik bara kan delas upp i ultrahöger eller ultravänster. Nationalistiska tankegångar slår rot nästan överallt i världen, från Donald via Ungern till Sverige. Isen smälter. Regnmoln hopar sig och det blir varm och torrt och brinner. Invandrare får skulden av många för nästan allt. Grupper ställs mot varandra och det anses att den enes bröd måste vara den andres död. Nyheter, i synnerhet det på internet, kan man inte alltid lita på. Nu är det dags. Nu är det dags att konstatera och erkänna att allt inte är så dåligt som nationalisterna och andra som påstår samma sak. Det går inte utför med vårt land. Allt har inte blivit sämre utan ibland faktiskt blivit bättre. Tro därför inte på illasinnade rykten om du inte kan kontrollera fakta. Tyvärr är det så att sanningen för många är den de bäst känner för och inte fakta som det borde vara.

Bara för att det kan bli bättre och många gånger borde vara bättre betyder det inte att det är dåligt. Om du inte hade påverkats av megafonerna från SD och andra liknande hur hade du då upplevt tillvaron i landet?

2 kommentarer

  1. erot

    så är det,grupper ställs mot varandra,kassakistan är inte oändlig, fråga pensionärerna om dom har fått det bättre eller sämre? eller är det bara ett ”fake news” rykte man har hört

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Du har rätt så är det. Att ställa grupper mot varandra är ett känt grepp av nationalister för att andra skall få uppfattning om vilka som inte borde finnas där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv