Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

VK-blogg för Vindelnpolitiker också

VK-blogg även för Vindelnpolitiker, visst? På VK-bloggen trängs Umeås politiker och några få andra. Men vänta, jag får väl först be som ursäkt för att jag sist utmålat politiker som tråkiga på VK-bloggen. Det är i den meningen att det inte var så upplyftande retorik de presterade. Andra håller säkert inte med mig. Som politiker har man även uppgiften att lyfta folk.  Vindelnpolitiker hade ju kunnat använda VK-bloggen. Några kanske gör det som jag inte upptäckt. Fast en och annan Vindelnpolitiker använder FB-gruppen Vi i Vindeln som informationskanal. Den har dock sina restriktioner och begränsningar. Det tycker jag är intressant.

Jag läser ofta många av ”Politik och Opinionsbloggarna”. De är naturligtvis avslöjande för dem som skriver genom att det ofta går att härröra budskapet till deras politiska agenda. I dag missade inte en SD-politiker att poängtera inslaget av utlandsfödda som begår våldtäkter. M-kommunalrådet arbetar hårt med de moraliska aspekterna om att inte bära Hijab, att det inte skall få tiggas, men han pratar även om nolltolerans mot antisemitismen. Vad gäller den politiska retoriken förkommer mera urvattnade kraftuttryck såsom ” den socialdemokratiska katastrofen”, från ett oppositionsparti så klart. En annan högt uppsatt politiker säger, ”Den nya institutionen för mänskliga rättigheter borde förläggas i Umeå!” Fint, då kanske de fattigaste får fortsätta synas och tigga som ett sätt att överleva för tillfället, innan mycket lång tid har gått eller att det aldrig har inträffat att dessa fattiga och diskriminerade fått det bättre i sina hemländer. Det skrivs även en hel del om begreppet ”demokrati”. Det jag definitivt inte håller med om är att partier som andra än en själv har röstat på eller sympatiserat med, måste man ta i hand och diskutera med för det är ju ”demokratiskt valda”. Demokrati är att även ta ställning mot och utesluta. När jag ändå håller på att kommentera kan jag rekommendera er att läsa Ola Nordebo, Politisk chefredaktör på VK, Umeå med frisinnad liberal syn. Man kan lära sig mycket av att läsa vad andra tycker. Därför är många bloggar intressanta och lärorika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv