En positiv berättelse

Detta är en positiv historia. Året 2020 blev bra år av flera olika skäl trots att många kallat det för ett sk–år. Det blev naturligtvis ett sorgligt år för dem som led, blev rädda och blev smittade men detta onda och försåtliga virus. Det onda är ännu inte över ännu men det går att se möjligheten till ljusning under andra delen av detta år. Jag gick in i året efter en hjärtoperation och med grav hjärtsvikt med cirka 20 – 25% kapacitet i hjärtats pumpförmåga. Genom disciplinerad och vetenskapligt grundat träning och mat blev denna kapacitet till cirka 58 procent i slutat på året. Men snart kom en smäll i början på året när pandemin var ett faktum i mars. Jag blev skakad och jag tyckte att de hjärtdiagnoser jag råkat ut för borde ha räckt. Men med strikt regler och försiktighet gick detta att tills vidare övervinna. I går åkte jag skidor en timme och styrketränade ytterligare en timme. Att uppnå detta trodde jag från början skulle ta ett par år.

Året lärde jag mig att saker och ting inte är självklara och sedan att ingenting alls är självklart. Allt kan hända. Men tack vare min fru Lillians hjälpinsatser i flera månader efter operationen då jag inte fick lyfta mer än fem kilo fick jag en bra start. Tack för det. För den som råkar ut för menliga hjärtdiagnoser finns det hjälp och bot om man följer vetenskapliga råd. Redan några dagar efter operationen i november 2019 började jag studera vilka möjligheter som fanns till rehabilitering. Tidigt förstod jag att det skulle komma att kosta på om man inte ville dö i förtid. För mig var valet enkelt om hur jag skulle gå till väga.

Men även pandemin har lärt mig mycket hur märkligt och makabert det än kan låta. En del ting som var viktiga innan blev oviktiga när pandemihelvetet blev ett faktum. Det var som att livet med de små enkla tingen fick en större betydelse. När pandemin är över inom detta år kan jag gå vidare och uppskatta det som jag tidigare uppfattade som självklart, kanske för trivialt och kanske inte ens såg. På så sätt blev det gånga året positivt och lärorikt för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.