Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Sakpolitik, demokrati och normalisering

Hur går normalisering till? Normalisering att inte längre vara socialt eller politiskt utesluten? Säg mig vem du umgås med skall jag säga vem du är. Hur blev det så att det vanligast förkommande argumentet för att samverka med ett politiskt parti som har en rutten människosyn med kusliga rötter stavas ”sakpolitik”. Sakpolitik innebär att inte ta hänsyn till ideologi, etik och moral. Att ha många anhängare och sympatisörer, ”köpa grisen i säcken” och att därmed inte vilja eller kunna eller vilja granska bakgrund och historia. Ett annat argument för att samverka med dem som hare en rutten människosyn är att göra det med argumentet demokrati genom att säga att ”de är ju demokratisk valda”. Demokrati innebär dock även att välja bort.

Tyvärr står politiska partier på högersidan för normalisering av dem som befinner sig ännu längre till höger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.