Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Överkänsliga för negativ kritik, ifrågasättande och sanning

Överkänsliga för negativ kritik, ifrågasättande och sanning tycks bland andra de vara som sympatiserar med nationalistiska partier och dem som är vaccinationsvägrare. Det finns naturligtvis även andra med samma symptom. Vaccinationsvägrare hänvisar ofta till att det är ”deras ensak”. Än sen då? Om Levi Petrus visste att hans efterträdare som leder det parti som han en gång var upphov till har bidragit till att ”normalisera och samverka” med ett parti med rutten människosyn skulle han vända sig i graven. Det verkar som om att han partiledare som en gång svår att aldrig ha något att göra med detta nationalistiska parti ändå visar sig hyfsat trovärdig bland sina närmast anhöriga. Varför glömmer så många en lögn av politiker? Nu har jag talat i gåtor tycker säkert en del men det är avsikten för detta är endast exempel att förhålla sig till.

Det ligger i riskfriheten och yttrandefriheten att ha rätt att framföra negativ kritik. Det får alla tåla. Det ligger faktisk även i demokratins möjligheter att inte vilja ha något med ett eller flera partier att göra. Argumenten att ”de är demokratiskt valda” håller inte ens för ett politiskt parti. Alla skall ha rätt att kunna välja bort. I dessa tider har många människor och nationer som exempel valt bort skurkstaten Ryssland.

Om man inte kan få rätt eller att argumenten tryter försöker man likt Trump, Putin och Lavrov konstruera en falsk verklighet. Krig är krig, falskt är inte sant, sant är sant och ont är ont. I dessa cybertider och med skickliga opinionsapparater är det tyvärr ofta svårt att skilja sanning från osanning, ont från ont. Då kan man använda sin moraliska kompass om den fungerar. På vissa människor ser den moraliska kompassen att vara ur funktion om vad som är rätt och fel och ont och gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.