Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Vem i hela världen kan man lita på?

Min besvikelse känner inga gränser. När ett parti med rutten människosyn och en ideologi och bakgrund blir normaliserade av bland annat två etablerade partier med tydlig makthunger. Ett tredje parti var på god väg att ta dem i handen. Detta sker till priset av en etisk kompass helt ur funktion där de endast ser till förevändningen om ”sakpolitiken” och blundar för partiets bakgrund och ideologi och idé. Det var till och med en gång en ledare för länge sedan som förde an attraktiv sakpolitik, typ en billig bil åt alla etcetera. Det kallar jag sakpolitik och allt annat avskyvärt.

I morse i ett nyhetsprogram menade partiledaren att hela familjen skulle utvisas om någon av dem begick ett visst brott. Journalisten hade en bra fråga som en form av invändning men frågan föll bort eftersom partiledaren svarade på en annan fråga. Amatörmässigt av journalisten för en gång skull! Vad jag förstådd har Brasilien också en ”sakpolitiker”. Se upp för sakpolitiker som enbart pratar om sakpolitik.

Det är sant för jag tycker illa om KD och M just för att de är beredda att lyfta in detta ultranationalistiska parti i värmen. Säg inte att det är väljarna som bestämmer taktiken. Eller påstå det för det är just vad som är grunden till min besvikelse. Vem kan man då lita på?

Jag tror att dem som, sympatiserar med detta ultranationalistiska parti faktiskt känner sig som förlorare i detta samhälle eller tycker mycket illa om invandrare och har näven knuten i fickan. Jag tror att trots utbildningsnivån bland vissa dessa sympatisörer må vara hög men synen på medmänniskor är ändå låg. Jag nämner inte partiets namn för det behövs inte. Jag säger som Hoola Bandoola Band sjunger ”Vem i hela världen kan man lita på?”

Putin? Åkesson? Ebba? Kristersson? Johan? Nyamko? Andersson! Lavrov? Oligarkerna? Edward? Ågren? Linderg? Wolodymyr?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.