Villy Hansen

Det är inte alltid som det vid första anblicken verkar vara.

Skamlöst, cyniskt och omoraliskt

Nu har det inträffat. Det skamlösa, cyniska, omoraliska, rättsosäkra, svekfulla och nedsättande om de invandrare som redan fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Vår regering med regeringsstyrande SD vill undersöka om det permanenta uppehållstillståndet kan göras tillfälligt för dem som redan fått permanent uppehållstillstånd.

”300 000 människor i Sverige har beviljats permanenta uppehållstillstånd. Nu vill SD och regeringen undersöka om man kan göra om permanenta uppehållstillstånd till tillfälliga. Psykisk tortyr för de som riskerar drabbas. Och hur bra tror ni en sådan åtgärd är för integration?”, Ulf Bjereld @UlfBjerneld, Twitter 2022-11-17.

Vår regering med regeringsstyrande SD vill på detta sätt tydligt tala om för dem som invandrat till Sverige, från krig, förföljelse eller som kanske ville skapa sig en bättre tillvaro. En bättre tillvaro som många svenskar gjort sig i andra länder. Dessa 300 000 människor i familjer och ensamma har fått permanent uppehållstillstånd som regeringen med regeringsstyrande SD definitivt vill ifrågasätta. Detta trots att det permanenta uppehållstillståndet getts i enlighet med rådande lagstiftning och praxis.

Med fullständig frånvaro av sympati, mänsklighet, humanitet, rättvisa och syn på människors lika värde agerar regeringen på dem som invandrat och redan fått sitt uppehållstillstånd godkänt.

5 kommentarer

 1. Anders

  Mycket mycket bra förslag av regeringen och Sd. Tycker inte att tex dessa ”svenska” Is krigare ska vara kvar i landet och få kalla sig svensk. Finns ju andra avarter som bör avlägsnas också.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Din användning av beskrivningen ”andra avarter som bör avlägsnas” får mig att tänka på hur många som i rasismens namn fick lämna sitt liv på jorden. Du skall vara klar över att de allra flesta inte håller med om att förslaget är ”mycket mycket” om att dessa 300 000 invandrare som redan fått sitt permanenta uppehållstillstånd skall tidsbegränsas.

 2. Anders

  Nu pratade jag inte om dom som sköter sig, vare sig dom är med eller utan uppehållstillstånd. Dom som är grovt kriminella typ Is krigare elker dom som skjuter och mördar i bla förorterna bör ju inte vara kvar i landet. Men du verkar ha svårt att förstå trotts din höga utbildning.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Tack för den fina förklaringen. Jag hoppades att du menade så och anande det faktiskt men jag var lite tuff mot dig. Jag vet inte ordagrant direktivet i att utreda denna fråga om uppehållstillstånd. Kanske viss media inte refererade hela direktivet. För det borde ha varit att ”utreda ifall dem av de som redan fått permanent uppehållstillstånd vilka inte uppfyllde speciella ställda krav kan få uppehållstillstånd tidsbestämt”. Rättssäkerheten blir ändå en utmaning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.