Villy Hansen

Vi lever så kort tid och är döda så länge, Piet Hein

Åk inte hem där kan ni dö

Jag har tidigare påstått att SD styr regeringen genom M, KD och L. Det fortsätter jag med att påstå. Hur svårt kan det vara? Är elefanten i rummet död? Det är svårt att bortse från Tidöavtalet i fråga som SD-produkt med märkbart stort inflytande. Om man ”tycker lika” som SD vad är man då? Som debattören Emma Persson skriver Göteborgs-Posten ”SD som genom Tidöavtalet styr Sverige med M, KD och L”. Att SD styr Sverige på detta sätt är tragiskt men det har kan ske genom att några partier helt enkelt anammat det mest av vad SD föreslagit.

Jag citerar här en debattartikel i Göteborgs-Posten som är en mycket läsvärd debattartikel.

”De välkända sverigedemokraterna Richard Jomshof och Björn Söder har twittrat ”Åk hem!” i kontexten att två debattörer med medborgarskap i Afghanistan ska återvända dit. När jag läser ”Åk hem!” reagerar jag på detta eftersom det är sådant som sverigedemokrater och andra uttryckte och klottrade på skolor och annat i Göteborg, där jag växte upp, på 90-talet. Det vill säga det som SD påstår hör till deras historia och som de säger sig ha gjort upp med. Nu är det något som skrivs av SD:s partitoppar på twitter år 2022. SD som genom Tidöavtalet styr Sverige med M, KD och L.” Skriver Emma Persson, advokat, Göteborgs-Posten (oberoende liberal), debattartikel, 2022-11-22.  Åk inte hem där kan ni dö!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.