Någon vill bestämma över oss

Detta är egentlige ett upprop till förnuftiga människor. Om en SD-politiker kan stoppa luciatåg och bestämma hur en sagostund för barn skall vara kan de förväntas göra nästan vad som helt. Kom inte senare och säg att ”vi märkte ingenting för det skedde då och då i mycket små steg”. Någon vill övervaka vår kultur och bestämma över oss.

Kulturen och kulturfolket är tillsammans med liberalismen några av högernationalismens värsta fiender tillsammans med åsiktsfriheten. Kulturfolket och kulturen ställer inte upp på vad som helst och protesterar oftast mot överhet, övergrepp och maktfullkomlighet. Läs gärna hotet från BjörnSöder nedan. Alla som ogillar SD´s tilltag är inte ”vänsterliberaler” eller varför inte?

Notera gärna att allt det som SD står för stöds av M, KD och L av skälet att som garvade politiker borde de ha förstått konsekvenserna av att ”prata med” SD och se till att de fick ett altgernativt ”regeringskansli”.

Björn Söder (SD) 🇸🇪❤️🇺🇦 @bjornsoder ”Vänsterliberalerna blir galna för att deras kulturpolitik ifrågasätts. Välkomna till den nya verkligheten! Ni kommer ifrågasättas och kulturstriden är ett faktum. Det är dags att högern nu gör upp med den förhärskande vänsterkulturen!” Twitter,2022-12-14.

Märta [email protected] ”SD:are som vill bestämma hur ett luciatåg ”ska vara” – dvs utan hbtqi-personer. Som jämför transpersoner med nazistiska organisationer – nazister som också står på deras listor. Det går så fort nu. Vi får inte vänja oss hur mycket skit de än häver ut!” Twitter, 2022-12-13.

SD-topp stoppade regionens luciatåg – ville inte ha ickebinär lucia”” Mattias Eriksson Falk (SD), ordförande för regionfullmäktige var den som stoppade luciatåget som eleverna på Bollnäs folkhögskola skulle hålla”. SR, 2022-12-13.

”SD-politikern Magnus Isgren i Trelleborg stoppade en planerad sagostund med drag queens i Trelleborg under tisdagen. Nu reagerar kulturminister Parisa Liljestrand (M): – Det är glasklart i Tidöavtalet att principen om en armlängds avstånd till kulturen ska upprätthållas, säger hon till SVT Kulturnyheterna.” SVT Kultur, 2022-12-13.

Tobias [email protected]Bra att SD påverkar i praktiken.” Twitter, 2022-12-13.

P. S. Tonen på Twitter kan vara burdus och hård som på flera sociala plattformar men informationen är för den skull ändå nyttig.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.