Omänsklig inhuman väg

Nu tycks alla medel och metoder vara tillåtna för att ”lösa landets problem” med angiverilagstiftning, transitcentra där asylsökande hålls inlåsta och övervakade och dna-prov på väg till jobbet. Vårdpersonal skall tvingas ange en vårdsökande. Denna DDR-modell ingår i Tidöavtalet och stöds därmed av M, KD och L. Vi står på tröskeln till inte bara ett hårt inhumant samhälle utan ett samhälle av högerextrem karaktär.

Varför förstod inte väljarna som lade sina röster på Moderaterna och Kristdemokraterna inte att det var lika med en röst på Sverige Demokraterna? Varför? Det var ju så tydligt att M, KD och L hyllade vad SD ville och stod för. Det kan inte vara så att alla inte förstod vad det innebar. Tyvärr måste många ha förstått men inte brytt sig eller att de var sanna sympatisörer av SD. Eller var det så att största delen av Moderater och Kristdemokraterna faktiskt är högerradikaliserade?

I vart fall har regeringen M, KD, L och SD lyckats med vad fascister och högerextrema gör nämligen att på olika sätt övertyga folket om att det råder katastrof i landet och invandrare, kritiker och dem till vänster är hotet och orsaken till alla problem. Till detta kommer de ingredienser som även fanns med i trettiotalets Tyskland såsom lågkonjunktur, stark inflation, arbetslöshet vanliga människors ekonomiska nöd.

Här i Vindeln har vi många vänner och bekanta som är invandrare. Det är ändå med viss skam jag ser dem i ögonen. Jag är svensk medborgare och född i Danmark och min fru är samiska. Vad var det SD sade om samer? ”inte riktiga svenskar”, va? Jag har även fått rådet att flytta tillbaka till Danmark. Vart skall de som är ”svenskar” flytta när de är kritiska?

Anne Ramberg@anneramberg ”Hur är detta möjligt i Sverige? Och varför är det så tyst?” Twitter, 2022-12-16.”

”DN 15/12, Regeringen vill minska invandringen och bekämpa skuggsamhället. Åtgärderna är angiverilagar, transitcentrum och dna-prov på väg till jobbet.”

”DN 15/12, 2014 tog Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson avstånd från partiets tidigare linje om att offentliganställda skulle tvingas ange papperslösa som de mötte i jobbet. ”Vårdpersonal ska ägna sig åt vård och sedan får polisen leta reda på personer som uppehåller sig illegalt i vårt land”, sa Åkesson.”

”DN 15/12, Nu, efter ytterligare fyra år, finns denna DDR-modell med i Tidöavtalet och förordas starkt av den moderata migrationsministern Maria Malmer Stenergard.

”DN 15/12, Det talas om tänkbara undantag för ömmande skäl eller att det kanske bör vara kommuntjänstemän snarare än lärare som lagen främst ska gälla, men Malmer Stenergard lyfter också att den som inte uppfyller angiveriplikten måste straffas.”

Till sist
Det kan konstateras att den massiva kritiken mot regeringen M, KD, L och SD inte bara kommer från den traditionella oppositionen (rödgröna) och dem som kallas ”vänstern” utan från ett brett spektrum av landets befolkning. Den högra falangen med regeringen M, KD, L och SD kallar all kritik för ”vänsterorienterad eller vänsterradikal”. Så vad? Har etiketten på kritiker någon betydelse?

2 kommentarer

  1. erot

    Du är nog en av SDs bästa valarbetare,eftersom du skriver om dem varje dag, är du besatt? Folket ville ju ha dem, folket är ganska less på oreglerad invandring de senaste decennierna, brottsligheten,kolla dom vanligaste efternamnen på våra fängelser,och utanförskapet,trångboddheten,arbetslösheten, segregationen,språksvårigheter, är katastrofal, folk är ju rädda att gå på gatorna efter mörkrets inbrott, pga gängen, rekord i skjutningar slås varje år, vill du ha det så? Åkesson ogillar inte alls invandrare utan han vill ha det reglerat

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Påståendet att jag är en av SD´s bästa valarbetare är inte hållbart om man läser vad jag skriver. SD-sympatisörer kommer naturligtvis att räkna med fortsatt massiv kritik. Åkesson är inte den enda som vill ha invandring reglerad utan alla partier vill naturligtvis det. Men om de olika sätten att hantera detta finns många skilda uppfattningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.