Mordförsök på ansvar och sanning

Två mycket viktiga värden är utsatta för övergrepp och mordförsök. Hoppas att de snart visar sig så starka att de kan överleva och rehabilitera sig till vad ansvar och sanning en gång faktiskt varit. Det är i huvudsak lögnen den mörka kraften vilken försöker utplåna sanningen. Någon känd tjänsteperson från regeringen har nyligen till och med lyckats med att begå brutalt övergrepp både på ansvaret och sanningen på en och samma gång. En annan av dem har flera gånger bett lögnen om hjälp. Det har dock inte hjälpt. En hel nation och även kolleger håller inte med.

Det finns otaliga belägg och exempel på att ansvar och sanning är utsatt för brutala övergrepp och riskerar utrotas. Kvar kan då i värsta fall bara finnas en liten troende grupp av människor som riskerar förföljelse och förlöjligas.

Det har gått inflation i betydelsen av ansvarstagande eftersom näst intill alla i ansvarig eller oansvarig ställning betonar att det ”tar ansvar”, vad det nu egentligen betyder, att ta ansvar. Det finns till och med dem som säger sig ta ansvar för ett helt land.

Sanningen är i grunden ofrånkomlig men många vill gärna komma ifrån den trots sanningens slutliga villkorslöshet och ofrånkomlighet. Hur är det möjligt att komma från sanningen och försöka avsäga sig den med en lögn när det inte sällan finns en näst intill hel nation som har en annan uppfattning. Det finns till och med dem som förneka den egna sanningen trots att det i textinlägg eller videoinspelning på internet i evigheter kan visas att de förnekar sanningen och därmed ljuger.

Låt oss arbeta för att vidmakthålla betydelsen av ansvar och sanning i en värld där oansvar och lögn sannerligen anstränger sig för att vinna terräng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.