OK med S-C-M-KD-L-V-MP

Ett samhälle med en regering grundat på samarbeten mellan S, C, M, KD, L, V och MP kan mycket väl bli ett bra samhälle. Men ett samhälle som dirigeras, bygger på eller influeras av ett högernationalistiskt parti som SD kan aldrig bli bra för fria, rättvisa och liberala människor. De kommer att tvingas leva med de risker som finns i länder som Turkiet och Ungern och andra liknande och totalitära länder.

Med denna deklaration blir det ytterst svårt att kalla mig för vänster-någonting.

P. S. Ett samhälle som bygger på S, M, C, KD, L, V och MP kan mycket väl bli ett bra samhälle men inte med SD eller liknande ideologier.

10 kommentarer

  1. Christer

    Så du tror att ett samhälle där MP och V är med och styr skulle ”fungera”. Var har du varit de senaste 8 åren?

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Man får anta att det även i fortsättningen ur parlamentarisk synvinkel inte längre blir få stora partier utan flera behöver förhandla. Därför har jag räknat upp nästan alla partier utom det parti som verkligen kan ställe till det, vilket de håller på att göra. Jag har inte sagt något om de senaste åtta åren. Mitt budskap i detta inlägg är enbart att SD inte skall vara med.

  2. Christer

    Men då har du ju fel. Ja, inte i den meningen att SD inte ska vara med, där kan vi vara helt överens. Men aldrig mer att MP får bidra till att förstöra landet.
    Och ett land som överhuvudtaget taget är beroende av, eller på annat sätt har ett kommunistiskt parti med inflytande, är oerhört farligt ute. Punkt.

  3. Agneta

    Intressant tanke. Vidareutveckla gärna då hur du menar att det skulle bli ett bra sämhälle. Kommer kriminaliteten med alla dödsskjutningar, sprängningar, förnedrigsrån av barn, knivskärningar osv att försvinna om SD utesluts?

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Om SD skulle försvinna ur ett regeringsalternativ vore det inte någon större skillnad av betydelse vad gäller det du pekar på. Skälet är faktiskt att dessa frågor redan finns på dagordningen numera. Därmed tror jag inte att SD i så fall skulle ha en bättre och effektivare lösning på dessa samhällsproblem. Detta oaktat att congregationalism och totalitära regeringsalternativ enligt vissa sympatisörer skulle vara det enda som kan lösa stora samhällsproblem. Naturligtvis kan det finnas effektivare lösningar men i så fall med högsta sannaolikhet på bekostnad av rättssäkerhet, demokrati och humanism.

      • Agneta

        Om problemen som jag pekar på och som så många är oroade över, och som även många fått ta konsekvenserna av, inte skulle förändras så tycker jag att du borde beskriva hur ditt förslag på regeringskonstellation ska lösa våra gigantiska samhällsproblem

        • Villy Hansen (inläggsförfattare)

          Då uttryckte jag mig otydligt. De problem som folk oroas över har kommit i dagen och finns på den politiska dagordningen. Av detta skäl kommer de att kunna prioriteras. Det skulle vara mycket svårt för något politiskt parti att ignorera de problem som har en längre tid nu har varit föremål för debatt och synpunkter. Det är heller inte helt otänkbart utan högst sannolikt att det inte endast behövs ett högernationalistiskt parti eller ett annat parti eller partisamarbete för att ta sig an dessa problem om nu problemen i fråga rör sig om ”lag och ordning” eller migration. Det allra bästa för demokrati, yttrandefrihet, humanism och inslag av liberalism är om alla samhällsutmaningar löses utan högernationalism. Högernationalism är inte en bra väg om man ser till exemplen för Ungern och Turkiet.

          • Agneta

            Förra regeringen (som inte var högernationalister) har väl inte haft speciell bra förslag på lösningar gällande samhällsproblemen.
            Tvärtom har samhällsutvecklingen eskalerat i en alltmer negativ riktning under åren dom hade regeringsmakten.

          • Villy Hansen (inläggsförfattare)

            Oavsett vad de förra regeringarna hade för ”färg” eller kunde betecknas som vänster eller mitten och i så fall inte gjorde tillräckligt bra ifrån sig betyder det inte att det skulle krävas en högernationalistisk regering för att lösa vissa samhällsproblem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.