Bekännelsens tid är här

Bekännelsens tid för regeringen är här. Missnöjet frodas. Enligt förståsigpåare beror det på att regeringen gör ett dåligt jobb och inte på att S anses bättre. S har dock inte regeringsställning utan agerar endast i opposition. Missnöjet är inte endast något som finns hos oppositionen. Några blå och den där andra färgen är sannolikt också missnöjda. Samtliga partier i det blå hörnet minskar i popularitet. Är det alltid så efter regeringsskifte?

Endast 4 av 100 tillfrågade anser att regeringen gör ett bra jobb. De övriga 96 procenten kan inte anses vara ”vänsterorienterade”.  Inte heller de 51 procent som anser att regeringen ”gör ett dåligt jobb” är samtliga ”vänsterorienterade”. Socialdemokraterna är nu enligt IPSOS, DN större än M och SD tillsammans.

”I riksdagsvalet fick Socialdemokraterna 30 procent av rösterna. I DN/Ipsos januarimätning landar partiet på 37 – den högsta siffran sedan våren 2009. Dessutom anser 51 procent att regeringen gör ett dåligt jobb, medan bara 4 tycker att den gör ett bra. DN,Dåligt och bra jobb Ledare”, 2023-02-01.

 

 

Uttalanden, vallöften, otydlig retorik och en viss mängd vad folk vanligtvis kallar lögn är sannolikt orsaken till besvikelsen. Dessutom gnisslar det något i regeringssamarbetets med SD. Det är nu upp till S att presentera nyheter och förslag till lösningar. Som oppositionsparti kan de inte leva på regeringens tillkortakommanden och misstag hur länge som helst.

3 kommentarer

 1. Mique

  Vad annat hade förväntats av en borglig regering, som sitter i knät på ett parti, som är ett hot mot den svenska demokratin och Sveriges säkerhet!

 2. Christer

  Men, handen på hjärtat nu.
  Är det inte lite tidigt att bedöma den nya regeringens resultat? Svenska väljarna gav ju faktiskt S-regeringen åtta år på sig att fördärva landet, innan de gav dem sparken.
  Hur naivt är det då inte att tro att den nya regeringen ska ändra på detta på fyra månader?
  Att nu börja skrika om ”brutna vallöften” och ”dåligt jobb” påminner inte lite om det lilla barnbarnet som skriker när hon inte får sin vilja igenom och få sin glass NU.
  Att vi sen lever i demokrati där var och en får säga vad den vill ska vi ju skatta oss lyckliga över. Tyvärr finns det dock vissa individer som misstolkar och missbrukar denna rättighet genom att t.ex. bränna koraner (hets mot folkgrupp) eller andra protestaktioner, gör ju att den nya regeringen tyvärr får jobba med brandsläckning vilket i sin tur tar fokus bort från viktiga frågor som faktiskt skulle föra landet framåt i en positiv väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.