Rally Sweden

En kväll för Rally Sweden i Umeå. Det verkar ha blivit succé för Svenska rally-VM i Västerbotten för andra året i rad. Vi besökte både en tävlingssträcka i skogen ovanför Rödå och sedan The Red Barn Arena vi i Ume vid I20 området.

Fullständigt smockat med publik på The Red Barn Arena. Logistik och service fungerade utmärkt. De kör ohyggligt fort. Dubbelt så fort som på sextiotalet i rally-Värmland där jag en gång bodde. En del upp till omkring 190 km/t på raksträckorna numera. Det finns Formel1-förare som inte vill åka med en rallyförare igen när det provat. Det går för fort i skogen för vissa F1 förare. Själv har jag åkt med en och annan kompis på den tiden vilket jag då inte ville göra om.

Det finns naturligtvis många åsikter om motortävlingar ur ett miljöperspektiv men tävlingarna är riktigt populära bland många. Flera delsträckor går ute i regionen bland byar och på små skogsvägar. Många frivilliga i föreningar är engagerade.

Själv är jag uppväxt i rallymeckalänet Värmland och såg under tonåren många rallytävlingar. Rally var en folksport i Värmland. Det började för mig redan på tiden med Tom Trana, Picko Troberg och till och med en indisk förare vid namn Joginder Singh. Dagen efter ett rally brukade jag och min bror plocka tappade extraljus i en säck. En av de vanligaste specialsträckorna startade bara några kilometer ovanför föräldrahemmet i Nykroppa. Det fanns till och med tävlingar kopplade till små orter som Knäckebrödsvängen och Storforsnatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.