Positiva listor

Det är roligt nästan jämnt

Om man vill skapa en positiv dag kan man upprätta positiva listor. En lista kan heta Bra med Sverige en annan Bra i politiken på sikt ytterligare en lista kallas Önsketänkandet. Ännu flera listor kan göras. Observera att listorna grundas på mina personliga bedömningar och vad jag tror som rimligt. Många av de ting som får anses bra i Sverige kan naturligtvis oftast utvecklas till att bli ännu bättre. Ett ”bra” land behöver inte till närmelsevis vara en i närheten av fulländat.

Ett smärre förslag på att uppleva en ännu bättre dag kom från en av mina vänner, ”Börja inte dagen med att lyssna på nyheterna”.

De högernationalistiska sympatisörerna med fascistiska verktyg i bagaget kommer att dregla över min första lista, Bra med Sverige. Allt som andra anser vara bra med Sverige anses för dem som ”katastrof för landet”. Därför kan jag gärna be dem skapa en egen blogg. Men det blir sannolikt endast en eller ett par kommentarer om mina kognitiva ofärdigheter.

Bra med Sverige

 • Jämlikheten mellan män och kvinnor.
 • Förhållandevis låg korruption.
 • Utvecklad demokrati.
 • Allmänna sjukvårdsförsäkring
 • Tryggt land att leva i.
 • Bra internationellt anseende.
 • Idrottsrörelsen.
 • Kommunala idrottsanläggningar för allmänheten.
 • Ideella föreningsrörelser.

Bra i politiken på sikt

 • Tidölagets alla löften, de dåliga, verkar inte bli genomförda.
 • Högernationalisterna vinner inte vid nästa riksdagsval i Sverige utan mänsklighet, hänsyn, humanism, förståelse och rättvisa vinner mark.

Önsketänkandet

 • Politiker slutar ljuga.
 • Politiker börjar hålla de löften de ger.
 • Väljare blir duktiga på kritiskt granskande.

Bra med nuvarande regering

 • 0000000000
 • 000000000000000
 • 0000000000 000000000
 • Här gav jag upp

6 kommentarer

 1. Anders

  Hehe….den ordbajsande begåvningen från Danmark är igång igen. Bra att han verkar må riktigt riktigt dåligt av Sd:s framgångar, hoppas att han fortsätter med det.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   En kort och kraftfull kommentar är alltid stimulerande att få även om man inte på något sätt delar kommentatorns uppfattning. Men kommentaren kan förtjäna ett par reflexioner. Att jag kallas ”den ordbajsande begåvningen från Danmark är igång igen” säger naturligtvis även en del om den som gör kommentaren förutom att denna anser att mitt språk sannerligen är torftigt. Det får jag leva med. Däremot tycker jag illa om epitetet ”ordbajsande” som jag tycker har en mycket låg valör.
   Att så att säga mår dåligt över att SD:s framgångar delar jag faktiskt med en näst intill hel värld. Var inte orolig jag kommer att fortsätta må dåligt av sådana högernationalistiska framgångar. Det är på sin plats att påstå att en del av SD:s framgångar bland annat beror på att M, KD och L faktiskt aningslöst lyfte fram dem som styrande och dirigerande av regeringen i likhet vad som inträffade under 30-talet i Tyskland.

 2. Christer

  Ja, nog var det en personlig lista alltid. Men det måste man ju få ha.
  Vissa punkter kan jag absolut hålla med dig om, men några kommentarer bara, för att ge dig lite perspektiv:
  Punkter på ”Bra med Sverigelistan”:
  Förhållandevis låg korruption? Då får du gå tillbaka till sjuttiotalet, så glöm det.
  Utvecklad demokrati. Nja, med tanke på hur C körde över och lurade sina väljare vi valet 2014 (Lööf ljög, hon åt inte upp sin sko), och krokade arm med S, så är det nog bara att inse att S-blocket inom den svenska politiken enbart bryr så om demokrati så länge det gagnar dem själva.
  Tryggt land att leva i? Säger du det? Nåja, finns ju några som inte riktigt håller med dig där. Bomboffer, skjutna, personer som är utsatta för våld i nära relation utan att få stöd av samhället osv.
  Bra internationellt anseende? Där har du nog inte mycket koll.
  Under listan Önsketänkande är vi helt överens för övrigt

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Tack för dina kommentarer. Det internationella anseendet har naturligtvis blivit något skamfilat men är i regel ralatift gott. Demokratin rundas naturligtvis ibland av vissa aktörer. Jag har sannolikt bra koll för jag har arbetat internationellt i ett par årtionden. Tryggheten varierar rätt mycket i landet beroende på ort. Just nu är det mycket illa i några stora orter.

 3. Pingback: Typisk SD-kommentar | Villy Hansen

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   En kommentar säger alltid mer om den som kommenterar än den som blir kommenterad. Men du har rätt i en sak. Jag är sannolikt ”begåvad”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.