Inrätta politikersamfundet!

Förebilden för Sveriges politikersamfund

Nu är det dags att inrätta Sveriges politikersamfund. Bilda ett samfund med Sveriges advokatsamfund som förebild. I dessa tider och i synnerhet i samband med och efter senaste riksdagsvalet behöver förtroendet för politiker upprättas. Ett anslutningsförfarande naturligtvis med frivillighet där enskilda politiker kan ansöka om medlemskap och få en kvalitetsstämpel. Sveriges politikersamfund (SPS) kan då bli en kvalitetsstämpel.

Skulle någon till Sveriges politikersamfundet ansluten medlem bryta mot samfundets regler kan denne bli utesluten. Politikersamfundet skall vara politiskt obundet trots att förbundet i alla hänseenden sannolikt skulle komma att kallas vänsterorienterat.

Det kan inte få vara riktigt att avge offentligt kända löften och därefter bryta dem. De skall inte vara möjligt att ljuga utan konsekvenser. Politiker bör inte heller hålla sig undan frågor och svar som medborgare och media ställer. Å andra sidan borde heller inte media och journalistkåren vara så rädda för att ställa följdfrågor och dra sig för ”dålig stämning”. Sorgligt är att det verkar till synes gå bra att utöva politiskt arbete med bristande moral och etik och med nedslående människosyn. En kvalitetsstämpel som auktoriserar det politisk arbetet bör komma till.

Alla verksamma politiker på alla nivåer oavsett politisk tillhörighet skall kunna söka medlemskap. Visserligen finns det politiker som med viss säkerhet inte kommer att få medlemskap utan att genomgå åratal av karenstid av gott uppträdande.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.