Ökad sysselsättning bland invandrare

Från Dagens Nyheter 2023-05-10

Sysselsättningen ökar markant bland utrikesfödda skriver DN 2023-05-10 men det kommer sannolikt inte att glädja några högernationalister eller uppmuntra Regeringen eller SD att tala om. Däremot talar gärna Regeringen och SD om att dieselpriset kommer att kunna sänkas vid årsskiftet. Det har talats om 5,50 kronor. Folk kommer kanske att få glädja sig om det blir omkring 1 eller 2 kronor lägre dieselpris i sann Busch och SD-anda.

Skälet till att jag sannerligen inte tror att Regeringen och SD kommer att stoltserat med att sysselsättningsgraden bland utrikesfödda (invandrare) ökar är att jag faktiskt inte tror att Tidölaget vill ha med invandrare att göra. Men de borde nog kommentera det eftersom invandringen tycktes vara det största samhällsproblemet enligt dem. I all retorik som kommer från Tidölaget andas det problem, problem, problem, kriminalitet, kriminalitet, kriminalitet och det fasansfulla med mångkultur när det gäller invandrare.

Vidare skriver DN, 2023-05-10, ”De senaste två åren har sysselsättningen bland invandrare skjutit fart och är nu på en rekordhög nivå. Och det är just de som är födda utomlands som ökar den totala sysselsättningen i Sverige”.

När kommer Björn Söder att kommentera Dagens Nyheter om detta och än en gång kalla DN för vänsterblaska? Knappast denna gång.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. erot

    sysselsättning definieras av minst 1 timmes arbete/aktivitet/kurs per vecka, att basunera ut sysselsättning har således ingenting med självförsörjning att göra, det vet också du

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Alldeles korrekt. Men sannolikheten att när sysselsättningen ökar är även troligheten att kunna försörja sig större. Denna utveckling är både positiv och inget att på något sätt minimalisera. Men som jag skriver är detta i alla fall inget som regeringen-SD skulle se något positivt i.

      • erot

        Det är klart som korvspad att många invandrare inte arbetar,det skulle inte heller jag göra om jag bjudits in eller ”flytt” till ett land som erbjuder ett smörgåsbord med fri kost och logi, livet ut dessutom, om någon försökte tvinga mig att arbeta så är det bara att dra fram rasistkortet så är saken biff,eller tror du villy att det är arbetsnarkomaner? som passerat 8 gränser och flytt hit,

        • Villy Hansen (inläggsförfattare)

          Om vi ser till den moraliska norm vi har i vårt land normen att man skall arbeta och göra rätt för sig. Det gäller även besökare och invandrare. Det är sanning att många inte arbetar men för helhetens skull skulle det vara värdefullt om dem som kritiserar ger hele bilden och inte endast redovisar vad som gäller för invandrare. Jag känner flera invandrare som arbetar likt ”arbetsnarkomaner”. Ditt begränsade perspektiv är beklämmande och betecknande för allt för många. Ditt inlägg andas även en god portion av att vara insinuant med uttrycken flytt inom citattecken och ”tror du villy att det är arbetsnarkomaner”. Språket är ytterst avslöjande för vad en människa står för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.