Offerkoftan på

I dag tar jag på mig offerkoftan skulle vissa säga. Den saken handlar om att så snart jag kritiserar något politiskt till höger typ högernationalistister och fram för allt SD-sympatisörer stormar det av lågt språk och personangrepp. Ytterst sällan kommer saklig kritik. Det är då jag uppmanas åka tillbaka till Danmark och kallas för den som skapar polarisering. Jag kan beskyllas för det mesta. Men hur många råkar inte ut för detta? Det är just dem på den yttre högerkanten som utvecklat en formidabel verktygslåda för att sätta hårt åt kritiker. Dem till vänster ligger lång efter o denna politiska sportgren.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Christer

    Nåja. Den där offerkoftan torde vara ganska utsliten vid det här laget. Det är ju inte riktigt första gången den åker på, om vi ska vara ärliga. Och det ska vi väl?

  2. Agneta

    Tänk så olika man uppfattar saker o ting! Jag tycker absolut att det är ”vänstersidan” som vräker ur sig de grövsta personangreppen och oförskämdheterna. Att SD sympatisörer är lågbegåvade, idioter, nazister, rasister osv är väl om något personangrepp.
    Menar du att uttrycket bidra till polariseringen är ett personpåhopp? Tycker själv inte det och erinrar mig att du i tidigare blogginlägg varit kritisk mot dem som du anser bidrar till polariseringen.
    Min åsikt är att också den som ständigt uttrycker misstro mot SD bidrar till polariseringen. Men personangrepp? Nej.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Tack för inlägget. Att uttrycka missaktning inför vad SD står för i vissa stycke bidrar naturligtvis till att framkalla motsättningar. Det innebär att motsättningar är oundvikliga inom ramen för politisk kritik. Jag underskattade visst min betydelse i att skapa och förstärka dessa motsättningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.