Assimilering – varför inte integration?

Kulturrasister bör inte lyssna på annat än svenska psalmer?   

Räcker det inte med att respektera det som är svenskt och integrera sig? Måste dem som invandrar även utplåna den egna kulturen? SD och deras sympatisörer kränker grovt invandrare genom att kräva assimilation.

De högernationalistiska krafterna står för att invandrare skall assimileras om invandring överhuvudtaget skall få förekomma enligt dem. De anser inte ens att det skulle räcka med att invandrare respekterar den svenska kulturen och svenska värderingar utan anser att invandrare helt skall kasta sin kultur överbord. Det anser jag vare en fullständigt respektlös människosyn.

Min familj emigrerade till Sverige och tog med sin danska kultur och därtill accepterade den svenska kulturen och respekterade det svenska.

Våra vänner från Eritrea som arbetar i Vindelns kommuns tjänst och barnen har studerat i Umeå. De har tagit med sin eritreanska kultur hit och respekterar det svenska och vill gärna bli svenska medborgare.

Har jag och min fru svikit det svenska genom att ta del av deras kultur och berättat för andra hur trevliga, arbetsamma och generösa dessa människor är? Men det räcker inte för en SD-sympatisör och en SD-politiker. Det är därför som Söder, Jomshof, Åkesson och deras anhängare jagar invandrare och minimaliserar dem. För hoppningsvis reser de och partipartivännerna aldrig utomlands.

Assimilation
Kulturell assimilation eller assimilering (från latin assimilátio, ”göra lik”, ”efterbilda”), syftar på den process genom vilken en person eller en etnisk grupp som utgör ett minoritetsfolk efterliknar majoritetsbefolkningens kultur och (när processen är fullständig) helt överger sin egen kultur. Wikipedia, Assimilation (sociologi) – Wikipedia , 2023-05-23.

Vad innebär integration? | Invandring.se

Integration
Begreppet integration brukar i samhällsvetenskapliga sammanhang betyda en slags förening av olika kulturer. D.v.s. att integreras i ett samhälle är detsamma som att förenas i ett samhälle. En lyckad integration anses vara när kulturer av olika slag och yttringar kan fungera ihop utan motsättningar och där förståelse och respekt finns för varandras olikheter, där man även kan se olikheterna som styrkor. Kortfattat, att kunna fungera ihop som en enhet (ett samhälle) bestående av många olika erfarenheter, traditioner och kulturer. Det är inte enbart fråga om en anpassning från en sida, integration betyder att man möts på mitten och kommer överens. Vad innebär integration? | Invandring.se. invandring.se, 2023-05-24.

Nedan citerat från en SD-politiker i Umeå kommun, VK Blogg, Petter Nilssons, om sin syn på invandring vilket i övrigt återspeglar en nedslående och respektlös syn på människor från andra kulturer.

”De flesta har väl någonstans nyktrat till avseende det orimliga i att föra en ansvarslös invandringspolitik. Men samtliga övriga partier tycks inte förstå bekymret med mångkultur.

Mångkultur, som bygger på tanken om integration, att kulturer i växelverkan ska bli starkare. Människor från andra länder kommer till Sverige, och berikar den svenska kulturen. Något som företrädare som bland annat Reinfeldt, Mona Sahlin, m fl tycks ha tyckt varit centralt då man inte tyckt att Sveriges kultur varit något anmärkningsvärt om något alls över huvud taget.

Jag tror inte alls på mångkultur, eller för den delen integration. Kommer man till ett nytt land – anpassar man sig. Det är till skillnad från integration, känt som assimilation”.

Högernationalister och SD-sympatisörer verkar ha som huvuduppgift att bete sig kulturrasistiskt.

Etiketter: ,

12 kommentarer

 1. Mique

  Hej Villy! Petter Nilsson (SD) förolämpar mig, min hustru, våra barn och barnbarn! Petter Nilsson och sverigedemokraterna är en skymf för Sverige! Sveriges anseende utomlands sjunker snabbare än en sten till botten. Jag hoppas att aldrig någonsin, någon av dessa kulturrasister besöker något av mitt eller min hustrus respektive födelseland, vi skulle skämmas för Sverige inför våra släktingar, vänner och bekanta! Mvh, Mique.

 2. Anders

  Bra där av Sd, mycket importerad kultur som inte behövs här. Könsstympning och hedersmord mm mm tex!

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Det är generande och kränkande av SD att kräva att invandrare skall överge sin kultur. Det skulle räcka med att invandrare accepterar vår kultur. Kulturrasism är vad det handlar om.

   • Agneta

    Man kan tolka din replik på Anders inlägg som att det är ok med könsstympning och hedersmord eftersom det är kränkande att begära att invandrare ska överge sin kultur

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Lapsus av mig! Nej så är det inte för den delen av den främmande kulturen vilken också bryter mot svenska lag och förordning är naturligtvis inte acceptabel. Jag missade därför en disclaimer att, ”de uttryck i andra kulturer som bryter mot svenska lag skall naturligtvis inte accepteras” och inte heller av mig.

 3. Anders

  Vad som är kränkande är när människor får komma hit från krig och elände och så ställer man till med upplopp och kaos för att man inte gillar svensk lagstiftning. Eller hur svenska kvinnliga poliser blir verbalt trakasserade för att dom är kvinnor…..och poliser. Omvänd rasism då är det okey, är man nyinflyttad kan man få bete sig hur som helst. Det ska väl enligt vänster alltid vara en förlåtande och skyddad miljö när det kommer till deras importer.

   • erot

    den här okontrollerade invandringen är ingenting som svenska folket har efterfrågat, möjligtvis du då, Om invandringen hade fungerat i sverige som i grannländerna då hade SD varken funnits eller behövts, Och du tycker att den skenande brottsligheten ”det gör ingenting” för brottslighet finns ju ”överallt” I fängelserna staplas fångarna ovanpå varann pga platsbrist,kolla upp efternamnen på största procenten av dem, men det ”gör väl heller ingenting” du har skrämmande åsikter.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Du bör veta att dina slutsatser om mig är fullständigt felaktiga och ogrundade. Jag har aldrig efterfrågat en ”okontrollerad invandring” som du skriver ”den här okontrollerade invandringen är ingenting som svenska folket har efterfrågat, möjligtvis du då”. Däremot anser jag att i invandringens spår det finnas integration men inte som flera anser assimilation. Dem som invandrar skall inte utplåna sin kultur men acceptera den svenska kulturen. För att brottligheten ”finns överallt” betyder det naturligtvis inte att brottligheten på alla olika håll inte skall minskas. Ditt påstående om att tillskriva mig ”gör väl heller ingenting” i förhållande till brottslighet håller inte på en enda bokstav. Du påstår även att jag har skrämmande åsikter, du skriver ”du har skrämmande åsikter” saknar hållbar grund.

     • Christer

      Du har helt rätt i att ingen annan ska lägga ”ord i din mun” eller förutsätta att du har vissa åsikter (såvida du inte framfört dem, förstås).
      Underligt är då att du själv tar på dig rätten att göra detsamma för andra människor.
      Som exempel har du vid flera tillfällen insinuerat att jag skulle röstat på, och delat SDs ståndpunkter, vilket är helt felaktigt (L fick återigen min röst, nu när de slutat vela om var de hör hemma i det politiska landskapet)
      Förutsätt inte att andra människor har fel (och nej, det är inte du som bestämmer det) eller har onda avsikter bara för att de inte delar dina värderingar.
      Jag har sagt det förr och jag säger det igen, din ton och dina uttryck speglar att du har ett enormt elitistiskt tankesätt. Och till skillnad från vad du tänker, så är det verkligen inte menat i en positiv mening.
      Demokrati är svårt, om man inte vill förstå den

     • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Jag delar inte hela din tolkning av vad jag skulle anses stå för. Naturligtvis är det så att jag får uppfattas på annat sätt än det jag själv anser att jag står för. Jag vill nog be om ursäkt för ifall jag givit intryck på att du skulle rösta på SD vilket är en helt annan sak än att du skulle sympatisera eller dela liknande åsikter som SD. Att min ton och mitt uttryck skulle spegla ett elitiskt sätt har jag faktiskt inte begripit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.