Fascismens och rasismens julafton

När det finns stora katastrofala och akuta samhällsproblem firar fascister och rasister lilla julafton. Det är då dessa ställer grupper mot varandra och politiska åtgärder som annars inte skulle accepterats kan bli accepterade. Gängkriminaliteten och dess våld är vårt största samhällsproblem nu. Det finns sannolikt inga snabba lösningar. 1933 brann riksdagshuset i Berlin. Det var en nationell katastrof. Det har med tiden funnits flera andra så kallade nationella katastrofer.

I släptåg av den gränslöst eskalerade gängkriminaliteten ropas på undantagstillstånd från ett högernationellt regerings styrande parti. Tyvärr ger dessa akuta ”katastrofer” möjligheter till en och annan överilad åtgärd.

I denna svåra stund höll statsministern ett tal mycket likt ett valtal. Tragiskt var det för ingen blev vi upplyft utom de närmaste trogna från M, KD, L och SD. Det handlade mest om mera straff. Likt SD passade statsministern på att påminna oss om att; ”Det är politisk naivitet och aningslöshet som har fört oss hit. Det är en ansvarslös invandringspolitik och en misslyckad integration som har fört oss hit. …”. På detta sätt tas udden av ett tal till nationen som kunnat vara upplyftande även om det vore sant.

Nu blir det viktigt att bland annat förlita sig på forskning och erfarenhet från andra länder. Många tyckare dyker upp och det är demokratins grundstenar. Jag tror att politiker är amatörer inom kriminologin.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Anders

    Vi får nu skörde det S har sått för att sosse skiten ville leka humanitär stormakt med svenskens skattepengar. Varför har inte våra grannländer samma utveckling som vi har här i Sverige? Jo därför att där har man begåvade politiker som ser till sitt land och medborgares bästa och därför inte öppnade sina gränser på vidgavel. Fredrik R och Stefan ”vi såg det inte komma” Löfven borde fan i mej sättas bakom lås och bom och sedan slänger vi bort nyckeln så att man slipper se dom någonsin igen. Vissa kallar dom för folkförrädare och det kanske är precis det dom är för vad dom har gjort mot landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.