Kulturfrihet berikar

Dem som av olika skäl invandrar till Sverige skall naturligtvis få behålla sin kultur, värderingar och religion. Förutsättningen för att bo i Sverige skall vara att respektera det som är svenskt och även andra kulturer och värderingar. Dessutom skall dem som vill bo och leva i Sverige rätta sig efter svenska lagar. Det skall inte handla om att assimileras utan att integreras i vårt samhälle.

I dag träffad vi våra vänner från Eritrea som behåller sin kultur men anammar mycket av det svenska. Om man kommer från ett annat land måste man inte leka fågeldansen på midsommarafton eller gilla surströmming. Krav på att invandrande människor skall lägga sin kultur bakom sig är kränkande. Kränkande är även damen som ville att dem som visade sin flagga från landet de kom ifrån när de tog studenten skulle tänka på vad den svenska flaggan betyder i fråga om all den ”gratis utbildning de fått”. Det finns helt enkelt för mycket rasistiska indikationer i vårt land.

Jag hoppas verkligen att typ SD folk och annat likasinnade helt enkelt låter bli kåldolmar, pizza, kebab, bara kör Volvo (oj), inte heller reser utomlands utan att ha all svensk mat och dryck med sig. Dessutom behöver de respektera alla  värderingar och den kultur som finns i detta land oavsett religion. Vad sägs om det?

Andra värderingar och andra kulturer är berikande. Många av dem på den yttre högra kanten verkar tro att för varje muslim förlorar vi något svenskt vad det nu kan vara som år svenskt. Våra Eritreanska vänner äter injera och det har inte tryckt undan något av det svenska och danska jag har. Injera åt vi sist vi var och hälsade på dem och dagen efter gick det bra att äta Kalles kaviar till ägget.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.