Soffans träningsblogg - en blogg från soffliv

Dag 9 – Måndagsångest

Hej bloggen!

Måndagsångesten är total idag. Efter fyra veckors semester ska jag imorgon tillbaka till jobbet. Det innebär att det kommer ställa helt andra krav på min inställning till träningen. Jag ska göra mitt bästa men eftersom jag är så morgontrött är morgonträning varje dag väldigt svårt att klara av. Även kvällsträning kan bli jobbigt men jag ska göra mitt bästa! Det känns ju dumt att falla tillbaka till gamla vanor igen… Kosten ska jag i alla fall försöka hålla. Det borde jag klara av. Har spenderat hela dagen idag med att göra matlådor till veckan som är nyttiga och samtidigt mättande. Jag ska i varje fall försöka få in mina tre styrketräningspass i veckan kombinerat med yogapasset på lördagen. Men promenaderna blir svåra att hinna med under vardagen och framför allt nu när det blir mörkare. Jag är inte mycket för att gå i skogen när det är mörkt. Tycker helt ärligt att det är lite obehagligt.

Jag behöver inte deppa sönder er med min måndagsångest nu utan skriva lite mer om dagens pass. Idag stod ben på schemat igen. Det är nog min favorit av alla tre styrkepassen som jag kör eftersom man blir så slut i benen och så svettig. Jag började som vanligt med mina 30 minuters gång som uppvärmning och sen körde jag igång passet. Jag avslutade även med ganska lång stretching för att förhoppningsvis kunna gå imorgon när man är tillbaka på jobbet igen. Jag hatar att inte kunna gå ordentligt i trappor men det är ändå en bra värk med träningsvärk. Jag får tänka så! Passet som jag körde då:

  • 25 squats
  • 20 utfall på varje ben
  • 10 halva burpees
  • 10 hoppsquats

Burpees var så himla jobbigt men fick ett tips från en kompis att det bränner riktigt bra i hela kroppen och det gjorde det verkligen. Förutom mitt träningspass fick jag även in en långpromenad med Sandra på kvällen. Vi gick i en timme och bara snackade. Jag fattar inte hur lätt det är att gå när man går och pratar. Det känns som att jag kan gå hur långt som helst då. Tror min stegräknare slutade på 20 000 steg idag och det känns ju riktigt bra. Även om det säkert inte går så snabbt och jag har inte vågat väga mig eftersom då ner i vikt inte är mitt primära mål utan snarare att bli starkare men jag känner mig smalare. Och framför allt starkare! Skickar med en härlig bild från promenaden idag. Får se om jag hinner med ett inlägg imorgon men i och med att jag börjar jobba nu så kanske ni inte får ett inlägg varje dag. Då försöker jag hellre prioritera träningen. Skickar med en fin bild från kvällens promenad i solnedgång.

 

Solnedgång

 

Trevlig söndag på er!

/ Soffan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.