Soffans träningsblogg - en blogg från soffliv

Igång med träningen igen

Tjenare bloggen!

 

Nu kan jag officiellt säga att jag är igång med träningen igen! Igår hade jag mitt första gympass på flera veckor och ben stod på schemat dagen till ära. Jag kan säga att det känns rejält i benen idag. Det känns väldigt skönt att äntligen vara igång! Jag hade egentligen tänkt träna i tisdags men det blev inte så eftersom Sandra ville mötas upp och äta middag på kvällen. Däremot lyckades vi gå en riktig långpromenad i kvällssolen. Det är alltid så skönt att gå med en kompis eftersom det inte känns som att man tränar utan man går bara och snackar skit. Så himla härligt när båda har semester också så man kan hitta på en massa kul även på vardagar. Hon har precis flyttat in i sin nya lägenhet som är superfin! Vi invigde hennes balkong och åt en god laxsallad och drack lite vin. Så himla härligt! Tack för det Sandra!

 

I och med att jag har börjat träna mer så är jag även taggad på att bättre min diet lite. Det är lite svårare på semestern eftersom det ofta blir spontant häng med kompisar som inte sällan inkluderar alkohol men jag ska försöka hålla tillbaka på det också. Sedan förra året har jag fortsatt att göra rawballs och smoothies på kvällarna istället för snacks och det har gett resultat. Jag har även köpt på mig proteinpulver för att stilla mitt begär och det funkar verkligen. Jag är mindre sugen på sött på kvällarna.

 

Nog om min kost och tillbaka till min träning. En träningsform som jag gått på regelbundet sedan förra året är yoga. Jag vet inte om ni minns det men jag hittade ett pass på lördagar som passade mig perfekt och jag har fortsatt med det under året. Och vilka resultat det har gett mig! Jag har blivit vigare och min rygg är inte lika stel som innan. Jag har också lärt mig att meditera under passet vilket har gjort att jag blivit ännu mer avslappnad. Det har blivit som en nollställning varje vecka. Jag kan varmt rekommendera yoga som träningsform även för nybörjare!

 

Gårdagens benpass då. Det blev en lagom start med följande övningar som jag repeterade fyra gånger:

  • 25 squats
  • 10 halva burbees
  • 20 utfall på varje ben
  • 10 hoppsquats

Bupees är fortfarande lika jobbigt men så effektivt! Idag tänkte jag köra ett pass med fokus på bål och mage. Jag har även köpt på mig ett hopprep som jag hoppas att mina ben ska klara av. Jag tänkte hoppa i 10 minuter efter passet. Återkommer med ett nytt inlägg så ni vet hur det gick. Nu måste jag mata Findus som står här bredvid och tigger mat. Sen tänkte jag ta mig till en sjö i närheten av där jag bor och sola lite.

 

Hoppas ni får en fin dag!

 

/ Soffan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.