Nadal erbjuds stor spela i Chile

 I början av februari 2013 spelas tennisturneringen Vina del Mar och arrangörerna är beredda att erbjuda spanjoren Rafael Nadal 1,2 miljoner dollar för att han ska komma till Chile.

 

Det är rapporter i chilensk media som hävdar att arrangörerna av Vina del Mar gör att allt man kan för att locka världsstjärnan Rafael Nadal till turneringen som inleds den fjärde februari. Vina del Mar startar precis efter den första rundan av Davic Cup, där Spanien skördat stora framgångar under 2000-talet. Visserligen blev det förlust i årets final mot Tjeckien – mycket på grund av att Rafael Nadal saknades efter sin knäskada.

 

Om du följer tennis online har du kunnat läsa om den 26-årige världsfyrans skadeproblem ändå sedan i somras. Rafael Nadal fick lämna säsongens tredje Grand Slam-turnering, Wimbledon, redan i den andra omgången mot 100-rankad tjeckisk spelare. Det talades om en av tidernas största knall i Wimbledon, men någon vecka efter uttåget kom beskedet att den spanska superstjärnan dragits med en knäskada. Rafael Nadal var bara några veckor senare utsedd till Spanien fanbärare under invigningen av OS i London. Men bara en vecka innan turneringsstarten meddelade ”Rafa” att han inte skulle komma till spel på grund av knäskadad, som gäckat honom tidigare i karriären. Många bettings tips på bet365 pekade ut spanjoren till en av huvudfavoriterna till att vinna, dessutom skulle Nadal försvara sin guldmedalj från Peking 2008.

 

Många trodde att Rafael Nadals skadefrånvaro skulle bli kortvarig, men än i dag har inte spanjoren spelat en tennismatch. Han missade säsongens sista Grand Slam US Open på grund av skadan. Visserligen hann han vinna Franska Öppna i våras innan skadan förstörde året. Det mesta tyder på att Nadal kommer göra comeback i en uppvisningsturnering i Abu Dhabi slutet av december, och nu är han även erbjuden 1,2 miljoner dollar för att spela i Chile i början av februari.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.