Tips om vår dagliga livsstil

5 trendiga statement-accessoarer att älska i vinter

girl-1820122_1920

Även om sommar och sol är härligt på alla sätt och vis måste vi nog ändå medge att vinterhalvåret också det har sina tjusningar – åtminstone om du frågar oss som gillar mode och kläder. För det är ju faktiskt så att det är just denna tid om året vi faktiskt får möjlighet att bära vår garderob. Byxor, klänning, kappor, mössor och stövlar, det är bara några av alla kategorier av plagg och accessoarer som hör vintern till. Smycken och stiliga märkesklockor är även det statement-prylar som absolut har en viktig roll för din vintriga ”look”.

Kända designers presenterar sina imponerande verk på vintercatwalken och dessa skapar de trender som vi ”vanliga” klädälskare anammar när vi shoppar inför vintern.

1. Bli stilfull med eleganta handskar

mittens-1177211_1920

Handskar är en typ av detalj i vår klädsel som funnits sedan urminnes tider och på så vis även är en typ av statement-plagg som dessutom berättar för oss om spännande historiska epoker. Till en början var den klassiska handsken faktiskt främst ett plagg som användes av soldater eller höga adelsmän för att senare framåt 30-talet bli en typ av glamour-statement, då framför allt inom filmvärlden med alla vackra skådespelerskor. Under ”The golden days” var det långa handskar, precis så att de täckte armbågen, som användes av damerna till sina vackra aftonklänningar och framåt 50-talet vände modet snabbt till en trend att bära korta handskar. De korta handskmodellerna kunde vi sedan se återuppleva sin trendboom på 80-talet då stil-ikoner som Madonna bland annat bar läckra handskar under sina shower.

Nu är dock tiden inne för den tidiga Hollywood-glamouren att åter inta scenen, det är nämligen långa handskar som gäller i vinter för den som vill anamma trenderna. Kanske dock mer för ett utomhusmässigt bruk, vilket man ändå får se som en fördel då man kan fortsätta att bära upp snygga märkesklockor under handskarna. 

2. Låt ankelhöga sneakers bli dina all around-skor

shoes-1516579_1920

Vem har sagt att man måste bära klack för att känna sig uppklädd och stiligt stylad? Missa inte vinterns heta sneakertrend – de ankelhöga modellerna som de flesta av marknadens stora designers visat upp på modescenen. Dessa snygga men även bekväma skor är utmärkta som all around-skor under vinterhalvåret och med en extra varm innersula behöver man inte oroa sig för kylan. Passar lika utmärkt till slitna jeans som strumpbyxor och kjol!

3. Oversized scarf – en tidlös klassiker

beautiful-1868701_1920

Lenny Kravitz gjorde verkligen den voluminösa scarfen till en statement-accessoar när han fotades av papparazis promenerandes med en scarf i storlek lik en större filt. Den här säsongen är ”filten” ännu levande som trend-accessoar och den ska helst bäras utanför din kappa för att skapa bästa looken. Använd gärna lite bohemiska eller assymetriska mönster för att skapa kontrast i din utomhus-outfit.

4. Skaffa en elegant damklocka

watch-397227_1920

Ett riktigt snyggt armbandsur dam hör hemma på varje kvinnas hand och kan definitivt ge det där lilla extra till din look. Utgå från din egen stil och vardag när du har bestämt dig för att skaffa en elegant damklocka till vintergarderoben. Bär du en ganska uppklädd stil i vardagen är det så klart riktigt snyggt med ett lyxigt armbandsur för dam med detaljer som exempelvis strass eller stenar, medan en mer sportig stil med fördel bärs upp med stilrena klockor för dam. Klockor på nätet brukar generellt sett vara lite billigare än ute i butik så ett hett tips är att kika runt på olika återförsäljares webbshopar.

Man kan även utforska tips för att hitta kvalitetsklockor på modebloggarnas sidor, här finns oftast inspiration och även detaljerad information kring modeller och märken under klockor dam.

5. Slå på stort när det vankas fest

party-146582_1280
Våga sticka ut på festen helt enkelt! I mörk vintertid gör små detaljer oss glada och varför inte lyxa till festtillfällen med en extraordinär look, bär dina stora och vågade smycken och fega inte ur när du väljer rätt festblåsa. Sluta tänk för mycket på vad andra tycker om din stil, är det fest så är det fest och klär man upp sig lite extra blir feststämningen på topp. Vi behöver dessutom känna oss extra vackra om vintern då mörkret lätt kan bli deprimerande i längden och när vi bär våra finaste plagg känner vi oss snabbt tillfreds och motiverade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.