Tips om vår dagliga livsstil

Strumpbyxor – när skall man bära dem?

Strumpbyxor är ett evigt problem för de flesta kvinnor idag. Skall man bära dem, måste man och i sådana fall när? Vad är rätt och vad är fel? Detta är frågor som inte alltid är helt lätta att svara på och ibland finns det inte heller ett enda svar. För att underlätta för alla de kvinnor som hamnar i knepiga strumpbyxe-situationer kommer här en kort guide om hur och när strumpbyxor bör bäras.

Strumpbyxor

 

bildkälla-www.thefashionspot.com

Modet och sederna ändras

Tidigare har det inte varit någon tvekan om att kvinnor som varit klädda i kjol eller klänning också skulle bära strumpbyxor eller trikåer. Men precis som med allt annat i samhället så förändras seder och traditioner och detta gäller även bärandet av strumpbyxor. Idag är det inte alls lika självklart. Det går alldeles utmärkt att bära korta plagg och ha bara ben. Dels har vi blivit öppnare och mer accepterande, men det är också så att modet naturligtvis har förändrats.

Köpa strumpbyxor för olika events

Det är som sagt inte helt lätt att veta när man skall bära strumpbyxor och när man inte behöver göra det. Generellt sett kan man dock säga att det som gäller är att ju mer formell och konservativ en tillställning är, desto lämpligare är det att bära strumpbyxor. Det är onekligen så att de tillför ett visst mått av sofistikation till din klädsel.

En plats där man alltid bör överväga att bära strumpbyxor är när man är i kyrkan. Det spelar egentligen inte så stor roll varför man är där, men eftersom det är en konservativ miljö bör man respektera detta. Speciellt om man är i ett sällskap med människor man inte känner så väl. Detsamma gäller om man är inbjuden till någon typ av ceremoni, så som ett bröllop, ett dop eller en prisutdelning. Det är också traditionella tillställningar där man bör föra sig på ett visst sätt.

Ett annat viktigt tillfälle i livet då man bör bära strumpbyxor är när man skall på en arbetsintervju. Detta gör man för att visa respekt för den man skall träffa och för att göra ett gott första intryck. Chansen är ju dessutom rätt stor att de som utför intervjun innehar en högre befattning inom företaget och därmed troligtvis är lite äldre. Då kan det vara bra att klä sig lite mer traditionellt. Detta betyder inte att man alltid måste ha strumpbyxor på jobbet efter det – då får man helt enkelt följa den klädkod som gäller på arbetsplatsen.

Några tips för att hitta de perfekta strumpbyxorna är till exempel att alltid köpa strumpbyxorna efter att man bestämt vilken outfit man skall ha. På så sätt får man alltid strumpbyxor som går bra ihop med den övriga ensemblen när det gäller form och tjocklek. Annat man bör tänka på är vilken funktion strumporna skall ha. Behöver man till exempel använda stödstrumpor kan det vara bra att köpa ett par tjocka och mörka nylonstrumpor som kan dölja dessa när man skall klä sig fint. Det gäller helt enkelt att klä sig rätt när man använder strumpbyxor. De skall vara funktionella, och dessutom harmonisera väl med den övriga klädseln.

Vädret spelar roll

En annan faktor som avgör vilken typ av strumpbyxa man skall ha, är naturligtvis vädret och var tillställningen skall hållas. Är det vinter eller om man skall vistas längre stunder utomhus kan det vara klokt att skaffa sig lite tjockare strumpbyxor som i alla fall värmer litegrand. Vid sådana tillfällen kan det till och med vara bra att bära strumpbyxor, även om tillställningen i fråga inte är speciellt formell alls, mest för att kunna hålla värmen. Omvänt gäller naturligtvis om det är väldigt varmt ute, mitt under sommaren till exempel. Satsa då på ett par tunna strumpbyxor strumpor som ger så mycket svalka som möjligt.

För att sammanfatta kan man alltså konstatera att det fortfarande finns vissa speciella events och tillställningar där man bör bära strumpbyxor. Men naturligtvis finns det inget tvång och alla gör som de själva vill. I stort sett så är det precis som med andra klädkoder, de finns där för att ledsaga och guida, men måste inte efterföljas. Till största delen är de till för att gästerna skall ha ett hum om hur klädseln kommer att vara så att man inte dyker upp alldeles för överklädd eller underklädd. Man vill helt enkelt bespara sina gäster den genansen. I slutändan är det upp till var och en om man vill följa klädkoder eller inte, och hur man vill klä sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.