Tips om vår dagliga livsstil

10 tips för att hitta de bästa badrumsaccessoarerna

bathroom-1336167_1920

De flesta människor drömmer om att ha ett badrum som inte bara är bekvämt och funktionellt, utan som också är vackert och är en plats för njutning och avkoppling. Det kan vara anledningen till att hus- och lägenhetsägare väljer att investera tid och pengar i accessoarer speciellt anpassade för just badrum. Självklart är funktionen hos dessa tillbehör lika viktiga som utformningen och designen, även om de två ofta går hand i hand.

När man designar och inreder badrum behöver man ofta fundera på vilka detaljer och funktioner som är verkligt väsentliga och vilka man kan rucka på. Detta har naturligtvis att göra med både utrymme, budget och personlig smak. Innan du ger dig ut och bara blint inhandlar olika prylar för att skapa det perfekta badrummet kan det vara bra att stanna upp och fundera på vad du faktiskt behöver och hur olika detaljer kan kombineras ihop.
Hitta snygga badrumsaccessoarer till ditt badrum med vår praktiska guide och gör ditt badrum till din egen oas. Ska du sen satsa på att få ditt drömkök så kan du ha samma hållpunkter där och moderna kök har en bred variation av designs att välja bland, precis som badrum. De fungerar lika bra som tips på hur du får ditt drömkök.

  1. Sätt en budget

Innan du sätter igång är det viktigt att du vet hur mycket pengar du har att röra dig med, och vad din budget för projektet är. Detta gör att du kan välja de accessoarerna som passar både ditt badrum och din budget, och du riskerar inte att bränna hela summan på en enda grej (om inte det är tanken!). Sätt en realistisk och hanterbar budget för ditt projekt och hitta badrumstillbehör av god kvalitet och till överkomligt pris.

  1. Fundera på vad du behöver

Innan du börjar shoppa, se till att du vet vad du verkligen behöver. Titta på ditt badrum och kolla hur nya detaljer och accessoarer kan kombineras ihop med den utrustning och de möbler som redan finns på plats. Du måste dessutom tänka på att badrummet ska fortsätta vara funktionsdugligt och kunna utnyttjas av de personer som bor i bostaden utan problem. Köp inte massor med saker som du varken har plats eller användning för, utan fokusera på det som du verkligen behöver och vill ha.

  1. Stirra dig inte blind på trendiga märken

När man köper badrumstillbehör är det inte nödvändigt att tänka på varumärken och trendiga logotyper. Man kan lätt luras att tro att det populäraste märket är det bästa eller mest prisvärda, men det är inte alltid fallet. Titta på varje föremål objektivt och gör en egen bedömning och förlita dig inte på varumärkets rykte eller pris. Det viktiga är att de föremål du väljer passar just dig och ditt badrum och märket på produkten är i det här fallet sekundärt.

  1. Leta efter prisvärda föremål av god kvalitet

En vanlig missuppfattning är att när en produkt kostar mer betyder det att den är bättre. Det är helt fel eftersom det finns många andra variabler som avgör om det är ett bra köp eller inte. Så var en smart köpare och titta noggrant på föremålets detaljer och jämför med andra produkter inom samma kategori, för att hitta den variant som passar din stil och budget bäst.

  1. Jobba med det utrymme du har

Det gäller att köpa detaljer och produkter som faktiskt passar i det badrum du redan har, och som matchar rummets storlek. Det är lätt att dra iväg och köpa saker, möbler och accessoarer som är alldeles för stora för det utrymme du faktiskt har. Kom ihåg att det i slutändan ska vara användbara grejer som du tillför, och ett övermöblerat badrum gör ingen glad.

  1. Fokus på det nödvändigaste

Inte alla tillbehör är viktiga, och vissa accessoarer behöver inte köpas alls. När du slår till på en produkt, se till att du köper de nödvändiga grejerna innan du köper detaljerna och accessoarerna. Om du renoverar så fokusera på först på saker som handfat, kranar, duschar, golvavlopp och andra inredningsdetaljer som hör ett badrum till. Genom att fokusera på det väsentliga riskerar du inte att budgeten överskrids innan dessa saker hunnit inhandlas, och du försäkrar dig om att ditt badrum blir funktionsdugligt. Tänk också på att de olika produkterna ska passa ihop, och se till helheten och inte bara detaljerna.

  1. Satsa på passande kranar och duschmunstycken

Tänk på att dina kranar och duschmunstycken ska passa ihop med och matcha övrig inredning. Om du har valt ett badkar, handfat eller en duschkabin med strömlinjeformat utseende kan det vara snyggast att välja kranar som går i samma stil. Detsamma gäller om du har valt att satsa på mer sirligt utformade handfat, badkar, badrumsskåp och toalettstol, som då snyggast kombineras med kranar och munstycken i samma stil. Helhetsintrycket är viktigt även om varje detalj kan vara snygg och innovativ i sig.

  1. Satsa på neutrala färger och en klassisk stil

Genom att satsa på en klassisk bas och neutrala färger i ditt badrum kan du leka med detaljer och accessoarer för att skapa olika atmosfärer och till exempel för att följa årstiderna. Satsa på handfat, badkar, toalett och kakel i neutrala nyanser, och välj hellre trendigare färger och detaljer på de saker som är lättare att byta ut och förnya regelbundet. Både köksinredning och badrumsinredning kan med fördel dra åt det klassiska hållet utan att riskera att bli tråkigt.

  1. Belysning är A och O

Alla klassar inte belysning som en accessoar eller som en viktig detalj att lägga vikt vid, men speciellt i ett badrum har man mycket att vinna på genomtänkt belysning. I badrummet ska du duscha, kamma håret och kanske också sminka dig, och en belysning som går att anpassa efter det naturliga dagsljuset och tillfället är att rekommendera, gärna i form av en dimmer. Kombinera gärna större taklampor med mindre spotlights och infälld belysning ovanför till exempel speglar och handfat.

  1. Uppdatera med nya detaljer

När alla de nödvändiga detaljerna är på plats kan du lätt uppdatera ditt badrum efter säsong och humör med nya spännande accessoarer. Enkla sätt att skapa en ny känsla är genom att lägga till ny tvålpump, handdukar, mattor och duschdraperier, som tillsammans kan ge ditt badrum ett lyft och ett nästan helt nytt utseende. Placera en grön växt i ett hörn, äkta eller riktigt, och det ger en ombonad känsla.

När det kommer till badrumstillbehör och accessoarer ska du alltid väga funktionen mot priset och designen. Ett badrum ska vara funktionsdugligt, lättstädat och fylla sitt syfte. Detaljerna och accessoarerna ska passa ihop och skapa ett trivsamt helhetsintryck, och med rätt inställning har du alla förutsättningar att få det perfekta badrummet för just dig. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.