Intresserad av skolfrågor och utbildningspolitik?

Av , , 2 kommentarer 10

 

Mer om idéprogrammet och mötet 9/1!

Av , , Bli först att kommentera 8

Här kommer som utlovat mer info om onsdagskvällens medlemsmöte då förslaget till Centerpartiets nya idéprogram kommer att diskuteras. Idéprogramsförslaget i sin helhet finns att läsa här, en sammanfattning finns här.

Det här förslaget finns nu tillgängligt och det är jätteviktigt att så många medlemmar, kretsar och distrikt som möjligt tar sig tid att läsa förslaget och lämnar synpunkter, antingen till sina respektive kretsar eller genom att mejla till denna adress: [email protected] . För dig som är medlem i Centerpartiet i Vännäs går det bra att mejla till mig: [email protected]

Sista dag för för att skicka in synpunkter är femte februari.

Ett nytt idéprogram – ny riktning i politiken

Av , , Bli först att kommentera 8

Det har knappast undgått någon att Centerpartiet arbetar med att ta fram ett nytt idéprogram som ska ersätta det nuvarande idéprogrammet ”Där människor kan växa”. Det nya idéprogrammet har fått namnet ”En hållbar framtid” och har tagits fram i en öppen process där möjlighet funnits både för kretsar, distrikt och enskilda att gå in i en wiki och inte bara lämna kommentarer och synpunkter, utan även skriva i och ändra själva idéprogramstexten.

Strax före jul offentliggjordes idéprogramsgruppens förslag och debatten satte genast igång. Sunt tycker jag – ett förslag ska självklart granskas, kritiseras och diskuteras, men även ges beröm för de delar som förthhänar det. Det är ett mycket stort arbete som lagt ner på detta förslag av ett stort antal människor och då måste både positiv och negativ feedback få utrymme, och kritiken bör vara konstruktiv för att vara till nytta i processen.

Centerpartiet i Vännäs kommer naturligtvis att diskutera idéprogramsförslaget och se till att framföra våra synpunkter inför stämman i mars. I denna diskussion vill vi gärna ha med så många av våra medlemmar som möjligt, och vi inbjuder därför till ett medlemsmöte där idéprogramet kommer att stå i fokus. Detta möte kommer att hållas på onsdag 9 januari kl 19.00, jag återkommer om lokal samt länkar till idéprogrammet (funkar av någon anledning inte nu när jag skriver på iPad) som det är jättebra om man läser i förväg. Det är ganska lätt att navigera sig fram till det iaf på centerpartiet.se så prova gärna.

Varmt välkomna till mötet och in i debatten!

Bli först att kommentera

God fortsättning!

Av , , 2 kommentarer 8

Efter några dagars underbar julledighet är det nu dags för ett två-dagars gästspel på jobbet innan nästa ledighetsperiod börjar. Helt ok faktiskt. Men så tomt det kan vara på en arbetsplats där vanligtvis så många medarbetare rör sig! I min korridor verkar det idag bara vara jag som jobbar. Minimala sociala distraktioner med andra ord, så det är väl lika bra att använda kafferasten till att kommunicera utåt istället!

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig julhelg i detta underbara vinterlandskap, och passat på att  mysa både inne och ute! Om ni vill läsa det jag har bloggat om på Umeå universitets forskarblogg veckorna innan jul så har ni länkarna här nedan.

God fortsättning!

 

Vad ska du bli när du blir stor?

Världen behöver naturvetare!

Ansökningstider

Dioxiner och konsumentsmakt

Teknikutveckling och miljöansvar hand i hand

The girl who silenced the world for 5 minutes

En kemikaliecocktail, någon?

"The Stone Age did not end due to lack of stones…"

Meritering, meritering, meritering!!!

På svenska eller engelska? (An English version will follow below)

2 kommentarer

Forskarbloggar i två veckor framöver!

Av , , Bli först att kommentera 4

Från och med idag och fram till och med den 21 december bloggar jag på Umeå universitets websida, som en av fyra forskarbloggare. Följ mig gärna där!

Bli först att kommentera

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Av , , 2 kommentarer 9

Efter moget övervägande med mycket funderingar, beslutsvånda och diskussioner inom partigruppen har jag bestämt mig för att lämna mina politiska uppdrag i kommunen. Det känns mycket sorgligt att behöva göra detta, men tyvärr kan det inte bli på något annat sätt. Jag lämnar alltså mina uppdrag som ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige, ordinarie i Hållbarhetsberedningen och ersättare i Kommunstyrelsen.

Anledningen är att mitt jobb visat sig vara mycket svårt, nästintill omöjligt att förena med förtroendeuppdrag där sammanträdena är förlagda på dagtid. Mitt jobb innebär mycket möten, resor, undervisning och annat som inte går särskilt bra att kombinera med dagtidsmöten inom politiken, och när man är fritidspolitiker med ett jobb som krockar med sammanträden drar tyvärr politiken det kortaste strået. Det kan inte bli på något annat sätt.

När jag tackade ja till mina politiska uppdrag hade jag inte den tjänst som jag har nu och kunde inte heller föreställa mig hur min framtida arbetssituation skulle komma att se ut. Under det senaste året har det blivit allt tydligare att det här inte är en hållbar situation så därför måste det tyvärr bli så här. Både för min egen skull och för att vi i Centerpartiet på bästa sätt ska kunna förvalta väljarnas förtroende och göra ett bra jobb på de politiska poster som vi har i kommunen.

Föreningsliv och aktiviteter på kvällstid går betydligt bättre så jag fortsätter som vice ordförande i VännäsCentern vilket betyder att jag kommer att finnas kvar i lokalpolitiken. Mitt politiska engagemang har nämligen inte ändrats, bara formerna för det.

2 kommentarer
Etiketter: ,

Välkommen till medlemsmöte onsdag 3/10 kl 19.00

Av , , Bli först att kommentera 7

Tingelingelinge , tåget går…

Av , , Bli först att kommentera 8

 Igår invigdes tågperrongen i Vännäsby och jag, liksom många andra, var på plats! Roligt med så mycket folk, det visar verkligen på intresset för detta. Och idag var det premiär för av- och påstigningen i Vännäsby. Det här är ett viktigt tillskott till de allmänna kommunikationerna till och från vännäsbyområdet, för bättre tillgänglighet och mindre miljöbelastande pendling.

Perrongskylten mot en bakgrund av idel regntunga skyar, men likafullt glada miner och gott om folk på plats!

 

 

 

 

 

Det finns dock mer att göra. Nu gäller det att skapa bra anslutningsmöjligheter så att även människor som inte bor i tätorterna Vännäs eller Vännäsby kan ta sig till och från tåghållplatserna. Matarbussar är en del i det, pendlingsparkeringar med motorvärmare är en annan.

Idag är det dock inte möjligt att lösa endagsbiljett för en pendlingsparkering, vilket vi i Centerpartiet tycker är synd. Det ska vara lika enkelt och tillgängligt att tågpendla enstaka dagar som varje dag, och det är lika angeläget för miljön att åka tåg eller annan kollektivtrafik de dagar man har möjlighet till det. Vi fortsätter att driva frågan helt enkelt.

 

Miljötänkandets historia, nutid och framtid

Av , , Bli först att kommentera 10

Hållbarhetsveckan är avslutad men arbetet med och diskussionerna kring miljöfrågor går vidare.

Imorgon kväll hålls ett miljöcafé där Erland Mårald, idéhistoriker vid Institutionen för Idé- och samhällsstudier vid Umeå universitet, talar om miljötänkandets historia, nutid och framtid. Erland Mårald har forskat om bland annat jordbrukets utveckling och miljöskandaler i ett historiskt perspektiv och är en duktig talare så det är sannolikt väl använd tid att gå dit och lyssna. 18.30 på Bokcafé Pilgatan (Pilgatan 14) i Umeå.

Miljöcaféet är ett av fyra under hösten och arrangeras av Omställningsrörelsen, Naturskyddsföreningen, Ingenjörer för miljön, Jordens vänner och Studiefrämjandet.

Bli först att kommentera